Wat onze klanten zeggen 9.1 / 10

5478 Beoordelingen

Klium Bekroond met

Bison Kit lijmen en kitten

(10 producten)

Wie lijm zegt, zegt BISON. Wie aan BISON denkt, denkt aan lijm.

Het merk BISON is al decennialang marktleider in het lijm- en kitsegment . Lijm van het merk BISON is volgens de kritische doe-het-zelver de basis van elke klus. Bevestigen, repareren, monteren en afdichten. Binnen, buiten, in de tuin, in de caravan en op de boot. Je kan steeds rekenen op de betrouwbaarheid, de kwaliteit en het gebruiksgemak van BISON. Het merk beschikt over het juiste product voor elke toepassing in haar gamma.

Kwaliteit & Innovatie

BISON staat voor kwaliteit en innovatie. Om deze kwaliteit constant te kunnen garanderen, werkt de firma met een kwaliteitsborgingssysteem. Hierbij verloopt het hele proces van inkomende grondstoffen, productie tot eindproduct en levering volgens voorgeschreven procedures. Dit systeem is gecertificeerd naar ISO 9001. Zo is de gebruiker zeker van een gegarandeerde kwaliteit. Innovatie en continue productverbetering, daar hecht men bij BISON veel belang aan. Een perfect eindresultaat voor de klant begint met de juiste werking van producten. Vanaf het eerste moment staan de wensen van de klant centraal. Kwaliteit betekent het overtreffen van verwachtingen. Dat zien zij als een uitdaging en zeker ook als een plicht, waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Duurzaamheid bij Bison

Aandacht voor de omgeving staat centraal en vertaalt zich in goede en veilige producten. Bovendien zorgt repareren met lijm op een natuurlijke wijze voor minder afval. Milieubewustzijn zit in het hart van de bedrijfsvoering. Milieumaatregelen zijn op alle terreinen van toepassing – van productontwikkeling en productieprocessen tot het gebruik door de consument. Bij BISON vinden ze voortdurend manieren om de gezondheid van medewerkers en miljoenen consumenten te beschermen en om de voetafdruk op het milieu zo klein mogelijk te houden. Een voorbeeld hiervan is dat de maatregelen in het productieproces veel verder gaan dan de wettelijke eisen. Het duurzaamheidsbeleid van BISON rust op vier pijlers:

 • Kwaliteitsproducten
 • Innovatieve verpakkingen
 • Schone productie
 • Mensen inspireren

Het juiste product voor elke toepassing

 • Afplaktape Lijmen: Voor iedere klus is er wel een lijm. Van secondelijm tot behanglijm en van huishoudreparatielijm tot montagelijm.
 • Tape Voegkitten: er zijn verschillende soorten voegkitten op de markt voor het afdichten van voegen, naden, kieren en scheuren.
 • Vullers: Voor het snel en gemakkelijk dichten van lelijke gaten, scheuren of naden.
 • Thuis en op kantoor: materiaal voor al uw knutselwerk.
 • Tapes: Het monteren gaat nog sneller, gemakkelijker en vooral mooier.
 • Schoonmaakproducten: voor het snel schoonmaken van handen en oppervlakken.
 • Air Max: Krachtige oplossingen voor het bestrijden van vochtproblemen en het verbeteren van het leefklimaat, in en om het huis.
 • Afdichtmiddelen: Vocht kan vervelende problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld natte muren, schimmelvorming of ondergelopen kelders. BISON heeft de producten om vocht te bestrijden.

Bekende producten van het merk zijn Wand&Klaar Behanglijm, Poly Max, Montagekit, Bison Kit en Nexus Glue.

BISON International

BISON is een onderdeel van BISON International BV dat consumenten en professionals wereldwijd de beste oplossing voor iedere lijm-, kit- en onderhoudsklus biedt. Sinds 1996 maakt BISON deel uit van de Bolton Group. Deze firma vervaardigt en verkoopt een reeks kwalitatief hoogwaardige producten waarvan velen tot marktleider in hun categorie behoren. Hun portfolio omvat een 40-tal producten in de sector van levensmiddelen, wasmiddelen en schoonmaakmiddelen, producten voor persoonlijke verzorging, huidverzorging, cosmetica en lijmen.

Wetgeving

Sinds 1 juli 2013 is de Europese Bouwproducten Regelgeving (CPR) nr 305/2011 van kracht. Deze legt de minimale eisen voor bouwproducten vast, die gelden op het gebied van o.a. veiligheid, brandwerendheid en mechanische sterkte. Producten die voldoen aan deze eisen zijn herkenbaar aan het CE logo. PVC lijmen, tegellijmen en chemische ankers van het merk BISON vallen onder deze zogenoemde bouwproducten en voldoen aan de CPR. Vanaf 1 juli 2014 zullen ook de afdichtingskitten onder deze richtlijn vallen.