5 simpele klussen voor een lagere energierekening

De energierekening neemt elk jaar weer een flinke hap uit het gezinsbudget. Er zijn talloze manieren om de kosten voor gas, elektriciteit en water drastisch te verminderen zonder in te leveren op woon- en leefcomfort. Isolatie, zonnepanelen, energiezuinige apparatuur… al die maatregelen betalen zich op den duur beslist terug, maar niet iedereen kan of wil dat soort bedragen investeren. Hier zijn 5 tips voor dingen die je zelf in een handomdraai kunt doen, en die bij elkaar al gauw honderden euro’s besparing op jaarbasis kunnen opleveren.

Lees meer →

Gereedschapsdieven: maak het ze moeilijk

Bijna elke dag zijn aannemers en intallateurs het slachtoffer van gereedschapsdieven. Vooral bestelbusjes vormen een gewild doelwit. Criminelen gaan subtiel te werk. Ruitje intikken of portier openbreken is er niet meer bij. Apparaatjes waarmee de code van de afstandsbediening te traceren is en lockpicksetjes hebben het breekijzer vervangen.

Lees meer →

Black Friday 2018 aanbiedingen bij Klium

Wat is Black Friday? Black Friday – Zwarte Vrijdag – is overgewaaid uit Amerika. Daar is de dag na Thanksgiving Day een soort van nationale koopjesdag, waar praktisch alle winkels aan meedoen. Het regent dan kortingen en aanbiedingen, en de mensen staan vaak uren in de rij voordat de winkels opengaan. Waarom het Black Friday heet?

Lees meer →