11/11 2018: Singles’ Day bij Klium

De 11e van de 11e is Singles’ Day. Een Chinese traditie die ook in de rest van de wereld snel aan populariteit wint. Niet zo vreemd, want het is een dag van koopjes en buitenkansjes. Klium doet dit jaar voor het eerst mee aan dit koopfestijn met een groot aantal eenmalige aanbiedingen.

Wat is Singles’ Day?

Singles’ Day is de dag van de vrijgezellen. Deze nog jonge traditie is in 1993 ontstaan op de universiteit van Nanking, China. In de slaapzaal voor alleenstaande mannen bespraken vier studenten hier op een nacht hoe ze aan een vriendin konden komen. Ze kwamen op het idee om op 11 november – de datum met vier keer 1, het symbool voor alleen– een aantal activiteiten te organiseren. Het idee sloeg al gauw over op andere universiteiten, en nadat de studenten waren afgestudeerd, trokken ze de traditie door in de maatschappij. Op Singles’ Day vieren alleenstaanden hun vrijgezellenstatus, maar het is ook de dag waarop in China een recordaantal huwelijken wordt gesloten. En het is een koopjesdag waarop vooral webwinkels kolossale omzetten scoren.

Hoe Singles’ Day ’s werelds grootste koopdag werd

Er lijkt weinig verband te zijn tussen eenzame studenten en kortingen op van alles en nog wat, maar de redenering erachter is dat alleenstaanden zichzelf op deze dag verwennen met een cadeau. Dat is in ieder geval wat de slimmerds van Alibaba erin zagen. Met overdonderend succes. De Chinese online gigant boekte op Singles’ Day 2017 een omzet van maar bijna 22 miljard euro. Dat is meer in 24 uur dan de totale online jaaromzet in de meeste landen!

De Alibaba groep liet in 2012 de Chinese term 双十一 (wat ‘Dubbel 11’ betekent) registreren als handelsmerk. Dit weerhoudt andere webwinkels er niet van om Singles’ Day op hun eigen manier te vieren met spectaculaire eenmalige aanbiedingen. Integendeel. Het voorbeeld van de grote Chinese broer wordt internationaal nagevolgd. Voor het eerst doet nu ook Klium mee aan de grootste koopjesdag ter wereld.

Een tipje van de sluier

Wat we op 11/11/2018 precies gaan doen, houden we nog even geheim, maar het loont beslist de moeite om op die dag een bezoekje te brengen aan de Klium webwinkel. Een paar hints:

  • De eenmalige Singles’ Day kortingen gelden voor vele honderden merkartikelen uit het assortiment van Klium Professioneel Gereedschap.
  • Alle aanbiedingen zijn in de sfeer van persoonlijk comfort en veiligheid.
  • Zowel voor professionals als doe-het-zelvers zitten er onmisbare spullen bij, die normaal zelden of nooit worden afgeprijsd.

Meer weten? Op onze website en de social media houden we je op de hoogte in de aanloop naar 11 november. En op de dag zelf staat onze website 24 uur lang in het teken van onze super Singles’ Day aanbiedingen. Noteer het in je agenda en trakteer jezelf op professionele merkartikelen voor een eenmalige actieprijs!

  • WordPress
  • Google Plus
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *