Elektrisch en accugereedschap Gereedschap

3 decoupeerzagen vergeleken, van de goedkoopste tot een topmodel

Met zijn smalle zaagblad is een decoupeerzaag gechikt om vrije vormen te zagen. Er zijn klusjes die je met geen enkele andere zaag kunt doen. Omdat het zo’n gespecialiseerd gereedschap is, hoort een decoupeerzaag in de gereedschapskist van elke doe-het-zelver. Maar welke decoupeerzaag is de beste keus? Hoeveel vermogen heb je echt nodig en welke professionele extra’s? Hier bekijken we 3 decoupeerzagen uit ons assortiment, een basismodel, een middenklasser en een professionele topzaag. Wat zijn nu precies de verschillen?

RYOBI RJS 720

Voor 60 euro biedt dit instapmodel functies als een platte zaagbeugel en line-assist. In combinatie met stofopvang zorgt dit voor een goed zicht en een nauwkeurig resultaat bij het zagen. De 500W motor met 0-3,000spm maakt een zaagdiepte van van 72mm in hout en 6mm in staal mogelijk. Voor doe-het-zelvers die hun decopupeerzaag maar een paar keer per jaar uit de gereedschapskist halen voor klussen die weinig vereisen, voldoet deze machine goed.

METABO STEB 100

Uit de uitgebreide middenklasse kozen we dit model van Metabo. Deze zaag biedt gebruikers een zaagdiepte van 100 mm in hout en 10 mm in staal. Functies als variabel aantal slagen, pendelslag en diepliggende, veerondersteunde zaagbladgeleiding maken uiterst precies zagen aangepast aan het materiaal mogelijk. Een transparente beschermkap beschrmt tegen rondvliegende spanen. Deze universele decoupeerzaag, is zowel geschikt voor pofessionals als veeleisende doe-het-zelvers.

FESTOOL PSC 420 HPC

Een voorbeeld uit de top van het assortiment is deze accu decoupeerzaag van Festool. Hij wordt geleverd als een complete set, inclusief accu-pack, sneloplaadapparaat, twee zaagbladen en een toebehoren-systainer. De zaagdiepte is 120 mm in hout, 20 mm in ne-metaal en 10 mm in staal. Voor de forse prijs krijg je functies en extra’s als torsiebestendige pendelstang en drievoudige zaagbladgeleiding, LED-verlichting en een supersterke automatische stofafzuiging. De ergonomische uitvoering en de softgrip zorgen voor een uiterst comfortabele en precieze bediening.

Garantie

Klium verkoopt alleen gereedschap van professionele merken. Dit houdt in dat je altijd profiteert van dezelfde goede garantievoorwaarden, of je nu voor een topmodel gaat of voor het allergoedkoopste. Bovenop de wettelijke garantietermijn van twee jaar geven al deze merken een jaar fabrieksgarantie. En als je je aankoop bij Klium doet, komt daar nog eens twee jaar Kliumgarantie bij. Zo ben je vijf jaar verzekerd van kosteloze reparatie of vervanging bij defecten, ontstaan bij normaal gebruik.

  • WordPress
  • Facebook

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *