Gereedschap Huis Kleding en veiligheid Tuin Werken met gereedschappen

Gereedschapsgordels en andere handige klusuitrusting

Met een gereedschapsgordel heb je alles voor het grijpen

In de tuin, op het dak, of klussend bij een kennis… niks zo vervelend als erachter komen dat je een noodzakelijk gereedschap of onderdeel niet bij je hebt. Met een gereedschapsgordel is dat verleden tijd. Je propt hem eenvoudig vol met alles wat bij de klus van pas kan komen en je kunt ongehinderd doorwerken. En voor zoveel gebruiksgemak hoef je niet diep in de buidel te tasten, want voor rond de 20 euro heb je al een gereedschapsgordelset van een professioneel merk.

Standaard of maatwerk

Als je een gereedschapsgordel wilt aanschaffen, heb je twee mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een complete set, of een losse riem kopen en deze uitrusten met de tassen en holsters die jou het handigst lijken. Van een holster voor de boormachine of een houder voor de smartphone tot spijker- en schroefbuidels. Wanneer je veel timmerwerk doet, heb je andere opbergmogelijkheden nodig dan voor elektricienwerk of tuinklussen. Voor de allrounders zijn er universele tassen waarin je van alles en nog wat overzichtelijk kwijt kunt.

 

Zoek gereedschapgordels

Een paar alternatieven

Naast gereedschapsgordels zijn er nog andere uitrustingen waarin je de nodige spullen bij je kunt dragen zonder dat ze bij het werk in de weg zitten.


Gereedschapsvest

Gereedschapsvesten zijn voorzien van een groot aantal zakken, holsters en lussen voor uiteenlopende gereedschappen en materialen. Omdat ze regelmatig nogal zwaar ‘beladen’ worden, is er bij de professionele vesten veel aandacht besteed aan het draagcomfort en de bewegingsvrijheid, onder andere door de toepassing van stretchstof en een verstelbare ergonomische riem die de druk op de schouders vermindert.

Alle gereedschapsvesten


Gereedschapsrugzak

Minder handig om snel naar iets te grijpen, maar in een gereedschapsrugzak kun je een heleboel spullen meenemen terwijl je je handen vrij hebt voor andere dingen.

Alle Gereedschapsrugzakken


Overall

Ook in een professionele overall kun je het nodige bij je steken. Veel modellen zijn uitgerust met afsluitbare borst-, zij- en achterzakken en natuurlijk met de traditionele duimstokzak. Meer informatie over goede werkkleding kun je vinden in ons blogartikel Professionele merken werkkleding van top tot teen.

Alle Gereedschapsrugzakken
 

  • WordPress
  • Facebook

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *