Combopack: al je accugereedschap in één koop

Een manier om te besparen

Combopacks zijn met name interessant voor accugereedschap. Het grote voordeel is dat alle tools op dezelfde accu werken, en je hoogstens een – vaak meegeleverde- reserve accu nodig hebt in plaats van een aparte accu voor elke afzonderlijk machine. Daarnaast valt de aanschafprijs lager uit dan wanneer je hetzelfde assortiment los zou kopen.

Een ander voordeel is het gemak: je hoeft niet voor elk stuk gereedschap apart naar de beste aankoop te gaan zoeken. Als je eenmaal goede ervaringen hebt met een bepaald merk, zullen andere tools van deze fabrikant je waarschijnlijk ook bevallen.

Veel verschillende mogelijkheden

Combopacks zijn er in alle mogelijke uitvoeringen en samenstellingen van machines en accessoires. Een boormachine zit er bijna altijd bij, vaak ook een reserve accu en een snellader, maar ga je hoger op de prijslijst dan kom je zes- en zeven machinesets tegen met tools als een haakse slijper, cirkelzaag, combihamer, multitool, slagschroevendraaier en meer.

Sommige combopacks zijn interessant als je veel met hout werkt, andere zijn meer allround, en er zijn bijvoorbeeld ook speciale combopacks voor de tuin.

Vanzelfsprekend neemt met de uitbreiding van het aantal machines ook het pakket aan meegeleverde accessoires toe. En daarin zit hem het risico van combopacks: je betaalt al gauw voor dingen die je nooit gebruikt.

Om aan te denken als je een combopack koopt

Behalve de vraag: wat ga ik echt gebruiken, zijn er nog een paar overwegingen die van belang zijn bij de keuze voor een combopack.

  • Goedkoop is duurkoop. Supergoedkope aanbiedingen van hobbymerken hebben op geen stukken na dezelfde kwaliteit als de combopacks van professionele gereedschapmerken. Bij Klium vind je daarom alleen de merken waar professionals mee werken, en zoals voor alle elektrische en accutools in ons assortiment geldt, geven we op onze combopacks 5 jaar garantie.
  • Kijk niet alleen kritisch naar de gereedschappen, maar ook naar de meegeleverde accessoires. Zijn ze nuttig voor je, of dienen ze alleen maar om nog meer items in het pakket te stoppen? Twee dingen die absoluut nuttig zijn: een reserve accu en een snellader.
  • Niet alleen het aantal tools en accessoires bepaalt de prijs van een combopack, ook het vermogen van de machines speelt een rol. Hoeveel kracht heb je echt nodig?
  • Realiseer je dat je bij de keuze voor een bepaald merk combopack min of meer aan dat merk vastzit. Kies dus voor een fabrikant waarop je door eigen ervaring of het advies van anderen vertrouwt. Uit onze ervaring kunnen we hier aan toevoegen dat de professionele merken in prestaties en duurzaamheid allemaal waar voor hun geld bieden.

Share
  • WordPress
  • Google Plus
  • Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *