Boormachines Elektrisch en accugereedschap Gereedschap Kleding en veiligheid Merken

DEWALT Perform& Protect: doorbraak in veiligheid en productiviteit in de bouw

Hoe maak je werken in de bouw veiliger, gezonder en tegelijkertijd productiever? Dat was de vraag die aan de basis stond van Perform & Protect. Na twaalf jaar testen onder de meest extreme omstandigheden biedt het DEWALT Perform & Protect assortiment een complete range elektrisch gereedschap, dat de hoogste veiligheidsnormen overtreft zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.

Minder verzuim, meer jobs

Het Perform & Protect keurmerk biedt niet alleen de beste bescherming voor professionals in de bouw, het garandeert ook dat je aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet. Het Perform & Protect certificaat laat het team weten dat je machines voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en informeert bouwplaatsen dat je volledig voldoet aan de regelgeving. Dit stelt aannemers in staat meer opdrachten aan te nemen, zoals bijvoorbeeld jobs op grote constructiesites, waar er streng de hand wordt gehouden aan de regelgeving.

Meer dan 200 oplossingen

Het uitgebreide Perform & Protect assortiment omvat alle power tools waarmee in de bouw wordt gewerkt. En voor al deze machines geldt dat ze de hoogste prestaties combineren met de de beste persoonlijke protectie . In het bijzonder beschermen Perform & Protect gereedschappen en accessoires tegen drie risico’s die professionals in de bouw dagelijks lopen: stof, trillingen en vastlopen van machines.

Bescherming tegen stof

Man werkt met Dewalt cirkelzaag met stofafzuiging

Het Perform & Protect keurmerk garandeert het hoogste niveau van stof management, door middel van onder meer HEPA gecertificeerde M-klasse filters met automatische filter reiniging, holle boren en universele stofzuigers die compatibel zijn met alle gereedschapsmerken. Dit voorkomt dat 99,9% van alle stofdeeltjes terugkeert naar de omgevingslucht en sluit het risico van stofinhalering praktisch uit.

Bescherming tegen trillingen

DEWALT Perform & Protect slijper

Langdurige blootstelling aan trillingen leidt tot veel voorkomende aandoeningen en ziekteverzuim in de bouw. De Active Vibration Control-functies van Perform & Protect gereedschap omvatten tegengewichtsystemen, zwevende handgrepen en meer ingebouwde beschermingen om triaxiale trillingen aanzienlijk te verlagen. Dit resulteert in tot 50% lagere trillingen in vergelijking met standaard elektrisch gereedschap. Het grote voordeel is dat professionals langer door kunnen werken zonder de grenswaarde te bereiken. Vooral voor zware klussen betekent dit een aanzienlijke winst in productiviteit. Daarnaast verhoogt een lager trillingsniveau de betrouwbaarheid en levensduur van de machines.

Contole onder alle omstandigheden

man werkt met DEWALT slijpmachine

Krachtig gereedschap kan vastlopen tijdens het werk, met kans op letsel van de gebruiker en het gereedschap. De standaard geïntegreerde koppelregelingstechnologie van Perform & Protect helpt dit risico te voorkomen. Deze geavanceerde technologie omvat anti-rotatie E-koppelingssystemen, elektronische terugslagremmen die de stroom automatisch uitschakelen bij vastlopen of doordraaien, overbelastingssensoren en LED-indicatoren. Naast een verhoogd gebruikscomfort en meer veiligheid, zorgt dit ook voor betere prestaties en een langere levensduur van de machines.