Gereedschap opbergsystemen, van simpel tot hi-tech

Altijd een opgeruimde werkplaats of hobbyruimte, en nooit meer mis grijpen als je ergens aan het klussen bent en nét die ene steeksleutel of dat ene plugje nodig hebt. Professionele opbergsystemen zijn er in veel verschillende uitvoeringen, zowel voor de werkplaats als om mee te nemen op karwei. Hier bekijken we er een aantal die ook voor doe-het-zelvers interessant zijn.

Alles aan de muur

gereedschapswand

Ruimtebesparend en overzichtelijk, een ophangsysteem met wandborden en haken is een eenvoudige oplossing voor elke hobbyruimte. Het is de ideale manier om je gereedschappen een vaste plek te geven. Professionele uitvoeringen van zo’n wandysteem voorzien in speciale haken voor sleutels, tangen, hamers, schroevendraaiers en andere handgereedschappen, maar ook in houders voor elektrisch en pneumatisch gereedschap.

Alles in de tas

gereedschapstas met wielen

Een gereedschapstas is een eenvoudig en prijsvriendelijk mobiel opbergsysteem. Voor de meeste klussen meer dan voldoende om alles wat je nodig hebt mee te nemen. Gereedschapstassen zijn er in soorten en maten, met wielen, in de vorm van een rugzak en zelfs voorzien van een uitklapbare zitting, zodat je hem als stoeltje kunt gebruiken.

Alles om je lijf

Het toppunt van mobiliteit is je gereedschap zelf meedragen in een gereedschapsgordel of gereedschapsvest. Dan hoef je ook hoog op de ladder nooit mis te grijpen en heb je je handen vrij. Gordels en vesten van professionele merken zijn voorzien van een groot aantal compartimenten voor het meedragen van handgereedschappen en materialen. En voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor minder dan 50 euro heb je een ruime keus uit professionele uitvoeringen die een klusleven lang meegaan.

gereedschapsvest
gereedschapsgordel

Alles georganiseerd

Stanley Fatmax organizer

Een organizer is een opbergsysteem voor schroeven, pluggen en alle andere kleine materialen en onderdelen. Professionele uitvoeringen, zoals de Stanley Fatmax organizer hebben uitneembare bakjes en een handvat. Heb je veel materialen nodig voor een klus, dan kun je meerdere organizers stapelen en vergendelen, zodat je ze gemakkelijk kunt transporteren.

Alles op rolletjes

modulaire gereedschapswagen

Het meest professionele mobiele opbergsysteem is een gereedschapswagen. Het is ook de prijzigste oplossing, en de meeste doe-het-zelvers zullen zo’n transportsysteem nooit nodig hebben. Er bestaan meerdere typen, de handigste zijn modulair. Dit houdt in dat je verschillende gereedschapskisten en materiaalbakken op een trolley kunt stapelen en zo in één keer kunt transporteren. Meer over dit systeem kun je lezen in ons blogartikel Dewalt Toughsystem, mobiel, modulair en oersterk. Een goed instapmodel is de hier afgebeelde Stanley STST1-79231, bij Klium in de aanbieding voor net onder de 100 euro.

  • WordPress
  • Google Plus
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *