HKC 55 of TSC 55? We vergelijken 2 Festool cirkelzagen

De beste invalcirkelzaag die we ooit gemaakt hebben’, zo omschrijft Festool zelf de TSC 55. En als kenners van het Festool assortiment kunnen we de fabrikant hierin wel gelijk geven. Maakt dit de HKC 55 tot een tweederangs keus? Beslist niet. Met welke zaag je het gelukkigst zult zijn, hangt er helemaal vanaf waarvoor je hem wilt gebruiken en welke eisen je stelt.

 HKC 55 TSC 55

HKC 55 voor mobiliteit en veelzijdigheid in de bouw

De Festool HKC 55 is uitgerust met een18 V Li-ion AIRSTREAM accu-pack. In combinatie met de koolborstelloze EC-TEC-motor met geïntegreerd motormanagement zorgt dit voor heel veel vermogen.

Eigenschappen als de zaagdiepte-instelling met invalfunctie, de pendelkap met afstandsbediening het spouwmes en de hoekinstelling van 0 – 50° maken deze handcirkelzaag tot een alleskunner die onder alle omstandigheden een hoog niveau van mobiliteit en veiligheid biedt. Bekijk de Festool HKC 55 video.

TSC 55 voor de hoogste precisie

man werkt met Festool TSC 55 cirkelzaag

De uitzonderlijke productspecificaties van de TSC 55 kun je hier vinden. 5.200 omwentelingen per minuut, een 2,2 mm standaard zaagblad voor een absoluut rustige loop en de variabele toerentalregeling en hoekinstelling maken een extreem hoge precisie mogelijk. De geleidebekken kunnen zonder gereedschap worden ingesteld op de geleiderail FS. En de rubberrand bij de aftekenlijn voorkomt ook bij hoekzaagsneden dat de randen versplinteren. Ook aan de TSC 55 heeft Festool een video gewijd.

Onze conclusie

Beide cirkelzagen horen in het professionele topsegment. Voor vakmensen die vaak op locatie werken, is de HKC 55 een uitstekende keus vanwege zijn kracht, veelzijdigheid en veiligheid. De TSC 55 is in het Klium assortiment de ultieme invalcirkelzaag voor perfectionisten en voor werk dat tot op de millimeter precies moet zijn.

  • WordPress
  • Google Plus
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *