Kosinus Elektrotechniek: mensen maken het verschil

Bij Klium denken we soms dat de wereld uit gereedschappen bestaat, maar eigenlijk is het veel interessanter wat mensen met onze gereedschappen doen.

In 2010 zette Koos de Jong de stap van loondienst naar ondernemerschap. Een hele gok tijdens de economische crisis, maar eentje die goed is uitgepakt. Het afgelopen decennium groeide Kosinus Elektrotechniek uit van een eenmanszaak tot een installatiebedrijf met zo’n twintig medewerkers. En met een opdrachtenportefeuille die de veelzijdigheid van deze jonge Nederlandse onderneming onderstreept.

Zonnepanelen

Vanuit het bedrijfspand in het Zuid-Hollandse Stolwijk, worden dagelijks uiteenlopende installatieprojecten aangestuurd in de woning- en utiliteitsbouw. Een van de specialismen van Kosinus Elektrotechniek is de installatie van zonnepanelen, een interessante groeimarkt vanwege de klimaatdoelstellingen die de EG-landen onderling hebben afgesproken. 

zonnepanelen

Een eigen bijdrage van Kosinus Elektrotechniek zijn de innovatieve zonnepaneelsystemen voor bouwketen. Omdat deze systemen elektrisch gestuurd plat kunnen worden gelegd, hoeven ze niet verwijderd te worden voor het transport. Dat platleggen gebeurt overigens ook automatisch als voorzorg boven windkracht 6.  

Hyde Park in Hoofddorp

presentatieschets Hyde Park Hoofddorp

Een van de meest spraakmakende projecten van Kosinus Elektrotechniek is Hyde Park in Hoofddorp. Onder de rook van Amsterdam verrijst hier een nieuwe stadswijk met circa 3.800 woningen in een parkachtige omgeving. In de eerste fase verzorgt Kosinus Elektrotechniek de elektrotechnische installaties voor 233 luxueuze appartementen. 

Mensenwerk

Een gesprek met Koos de Jong gaat echter nooit lang over techniek, hij schakelt vaak vlug over en vertelt over zijn mensen. Hij schrijft het succes van zijn bedrijf toe aan zijn medewerkers en aan de goede sfeer binnen het team: ‘We zijn een gezellig bedrijf met een hecht team met een bovengemiddelde inzet. Dit laat zich terug zien in de prijs en kwaliteit.’

Als erkend leerbedrijf leidt Kosinus Elektrotechniek vakmensen op, en met presentaties op scholen worden jongeren enthousiast gemaakt voor een loopbaan in de installatietechniek. In dit streven beperkt Koos de Jong zich niet tot Nederland. Sinds enkele jaren is hij betrokken bij Sterk voor werk in Ethiopië. Samen met vakscholen worden hier trainingen opgezet die beter aansluiten op de arbeidsmarkt. Naast vaktechnische vaardigheden is er veel aandacht voor levensvaardigheden, om jongeren in dit straatarme land te helpen een stabiel leven op te bouwen.

  • WordPress
  • Google Plus
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *