Pro4Pro Professioneel werk

Log Homes realiseert dromen in hout

Het dorp Tielen bevindt zich in de Kempen, een van België’s meest bosrijke regio’s. Een passende vestigingsplaats voor Log Homes, een bouwbedrijf waar alles draait om hout.

‘Hout ademt, hout blijft, hout leeft…’ Op de website van Log Homes worden de voordelen van hout als bouwmateriaal opgesomd. Maar wat vooral in het oog spring, is de esthetische kant: de fraaie constructies die Log Homes de afgelopen 25 jaar voor opdrachtgevers heeft gerealiseerd.

Maatwerk in elke stijl

wooden outbuilding

‘Elke esthetische stijl kan worden bekomen, van Engelse Country over Long Island tot kubisch modern,’ zo verwoordt Log Homes het zelf. Ieder project is maatwerk voor de ontwerpers en bouwers van Log Homes, en iedere constructie is uniek, of het nu gaat om een houten woonhuis of een simpele pergola.

Milieuvriendelijk op meerdere manieren

Hout is een ecologisch verantwoord bouwmateriaal. Mits verstandig gekapt en beheerd, vernieuwt deze grondstof zichzelf. Daarnaast heeft hout een aantal eigenschappen die bijdragen aan duurzaam bouwen en wonen. Hout is een perfecte isolator voor warmte en geluid. Mede dankzij de poreuze structuur koelt hout bij lage temperaturen minder af dan andere bouwmaterialen. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in het energiegebruik voor verwarming. Omgekeerd houden houten gevels de woning aangenaam koel bij extreem hoge temperaturen.

houten carport

Thermolog

‘Het hout van de toekomst’, zo omschrijft Log Homes een speciaal materiaal dat het bedrijf graag toepast bij het bouwen van woningen. Binnenin dit gelamineerde houtmateriaal bevinden zich grote aantallen luchtgaten, die ervoor zorgen dat de isolatiewaarde nog eens 29% hoger is dan bij standaard gelamineerd hout. Extra isolatiematerialen zijn hierdoor niet nodig, iets wat met traditionele bouwmaterialen niet bereikt kan worden. Door de luchtgaten is Thermolog bovendien een licht materiaal dat eenvoudiger en sneller te monteren is dan standaard gelamineerd hout.

  • WordPress
  • Facebook

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *