Boormachines Elektrisch en accugereedschap Gereedschap Werken met gereedschappen

Met je boormachine kun je meer doen dan je denkt

Boren en schroeven

Met een eenvoudige, niet al te krachtige accuboormachine kun je uitstekend boren in de meeste materialen. En als je een set bitjes aanschaft, kun je alle voorkomende typen schroeven indraaien. In onze blogartikelen 15 boor- en schroeftips en Op elke schroef past een bitje vind je hierover informatie en tips. Maar, een beetje afhankelijk van het vermogen van je boormachine, kan hij je ook bij andere klussen een hoop werk uit handen nemen.

Schuren met de boormachine


Met een speciaal opzetstuk, kun je met elke boormachine schuren. Dat is vooral handig voor ronde vormen, waar je met een traditionele schuurmachine moeilijk bij kunt.

Breken met de boormachine


Tegels van de muur slopen of sleuven hakken voor leidingen of kabels gaat een stuk sneller en prettiger met de machine dan met de hand. Beitels voor boorhamers of combihamers zijn te koop in allerlei uitvoeringen, zowel in sets als afzonderlijk. Meer informatie over verschillende soorten beitels en het onderhoud ervan vind je in dit artikel.

Zagen met de boormachine


Ronde gaten zagen in hout of steen? Ook dat is een klus voor de boormachine. Gatenzagen die je vast klikt op de kop van de machine zijn verkrijgbaar voor verschillende materialen en in uiteenlopende diameters.

Toon mij alle gatenzagen

Mengen met de boormachine


Verf mengen en zelfs beton mengen – daar heb je wel wat vermogen voor nodig – gaat uitstekend met de boormachine. Hier vind je allerlei menggardes, mengstaven en mengbladen die je op de boormachine kunt monteren.

Toon mij meer materiaal om te mengen

Schoonmaken met de boormachine


Ook voor het verwijderen van roest of hardnekkig vuil kun je de boormachine gebruiken. Kijk hier naar de verschillende staalborstels voor boormachines.

Toon mij meer staalborstels voor boormachines

Creatief met de boormachine

En voor wie al deze mogelijkheden nog niet genoeg zijn: in deze video zie je 7 wel héél creatieve manieren om je boormachine te gebruiken…

  • WordPress
  • Facebook

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *