Elektrisch en accugereedschap Gereedschap Merken Werken met gereedschappen

Nieuwe LiHD batterij van Metabo : een doorbraak in snoervrij werken

Metabo LiHD batterij

Power tools met een accu zijn handiger dan hun soortgenoten die op netstroom werken, dat zal niemand ontkennen. Maar voor de professionele gebruiker is het lagere vermogen van accugereedschap vaak een belemmering. Dit verschil zou in de nabije toekomst wel eens volledig weg kunnen vallen. Een interessante stap voorwaarts in professionele accutechnologie is de introductie van de LiHD batterij door Metabo.

Tot 67% hogere prestaties

Metabo LiHD batterij prestaties

De hoog rendements cellen van de volledig nieuw ontworpen LiHD accu-packs leveren volgens de specificaties van de fabrikant tot 67% hogere prestaties en hebben een 87% langere looptijd dan Li-lon accu’s. Dit zijn vrij revolutionaire cijfers. ‘Waar heb je nog een stopcontact voor nodig?’ is de vraag die automatisch bij ons opkomt.

Nieuwe toepassingen

Behalve een verbetering van de prestaties van bestaande accu power tools, opent deze ontwikkeling ook perspectieven voor geheel nieuw accugereedschap. Een mogelijkheid die Metabo inmiddels heeft uitgebuit met de introductie van ’s werelds eerste snoerloze 2-hands haakse slijper. De prestaties zijn volgens opgave van de fabrikant vergelijkbaar met een apparaat dat een vermogen heeft van 2.400 W.

  • WordPress
  • Facebook

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *