Professionele reinigingsmiddelen voor de doe-het-zelver

In de industrie, de bouw en in garages worden professionele reinigingsmiddelen gebruikt. Zowel voor het schoonmaken van de werkplek en gereedschappen als voor de persoonlijke hygiëne bestaan er tal van producten die aan strenge industriële normen voldoen.

Veel ervan zijn voor de doe-het-zelver niet interessant, omdat ze specifiek voor een bepaald doel zijn bestemd of alleen te koop zijn in grote industriële verpakkingen. Maar voor wie regelmatig klust in huis of in de tuin zijn de volgende betaalbare en veelzijdige producten zeker het overwegen waard.

Een paar professionele reinigingsmiddelen waar je als doe-het-zelver veel plezier van kunt hebben.

Poetspapier

Welke klus je ook doet, er komt bijna altijd een poetsdoek aan te pas, al is het alleen maar om je handen tussentijds af te vegen. Oude kledingstukken en afgedankte keukenlapjes zijn natuurlijk prima te gebruiken, maar na verloop van tijd zijn ze viezer dan wat je ermee wilt poetsen. Speciaal absorberend poetspapier voor eenmalig gebruik werkt schoner en handiger.

Met een rol professioneel poetspapier kun je als doe-het-zelver eindeloos vooruit. Afhankelijk van het doel kun je voor enkel laags of dubbel laags papier kiezen, met minder of meer absorberend vermogen. Dat laatste is bijvoorbeeld belangrijk als je veel met olie werkt.

Zoek naar poetspapier

Bij een rol poetspapier hoort een dispenser, zodat je het altijd direct, met één hand voor het grijpen hebt.

Zoek naar dispensers

Huidverzorging

Cement, glas- of steenwol, oplosmiddelen, verf, plamuur, bitumen, bepaalde planten… er zijn veel stoffen die bij huidcontact voor irritaties kunnen zorgen. Werkhandschoenen dragen tijdens het klussen is een advies dat we in onze blogartikelen regelmatig geven, maar in de praktijk gebeurt dit niet altijd. In professionele werkomgevingen worden speciale huidbeschermende en -verzorgende producten als zeep, crèmes en lotions gebruikt. Een aantal ervan is ook verkrijgbaar in kleinere verpakkingen en interessant voor de doe-het-zelver die zijn huid even goed wil beschermen als professionals die dag in, dag uit met irriterende stoffen in aanraking komen.

Bekijk producten voor handverzorging

Daarnaast zijn er zwaar verontreinigende stoffen als olie, smeermiddelen of roet, die je moeilijk afwast met water en huishoudzeep. Een professionele handreinigingspasta biedt in deze gevallen uitkomst.

Accustofzuiger

Stof en klein afval opruimen gaat natuurlijk het beste met een stofzuiger. Maar daarvoor moet je eerst naar de bezemkast of de bijkeuken, en dan dat gedoe met de slang… Een aanschaf waar je zeker plezier van zult hebben is een handzame accustofzuiger, zoals dit model van Bosch. Handig voor in de hobbyruimte en je kunt hem makkelijk meenemen op karwei, want hij weegt nog geen kilo.

WD-40

Er bestaan allerlei specifieke reinigingsproducten voor uiteenlopende materialen en toepassingen, maar waar je als doe-het-zelver meer aan hebt, is een product dat uitblinkt in veelzijdigheid. Een spuitbus WD-40 hoort in elke gereedschapskist. Deze waterverdrijvende en roestwerende spray komt ook van pas bij tal van schoonmaakklusjes, van het verwijderen van cement van gereedschappen tot verf van de ramen halen of staal laten glanzen. In dit artikel vind je 40 manieren om WD-40 te gebruiken.

  • WordPress
  • Google Plus
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *