Pro4Pro Professioneel werk

Promation automatisering – voor veiliger en efficiënter werken

“Een robot is er om je een handje te helpen, zodat jij het zware werk niet meer hoeft te doen. Je werkt ermee samen,” zegt Stijn Provoost van Promation. Ooit begonnen als Provoost Automation is het bedrijf uitgegroeid tot een innovatief center voor efficiënte automatisering met 13 medewerkers. Met robots, cobots, visiesystemen en PLC-stuursystemen in hun tool box – allemaal ter plaatse ontwikkeld en geprogrammeerd – kan Promation een totaalpakket aanbieden voor een aangepast product voor de individuele klant. Door een verhuizing naar een groter pand zijn ze vanaf begin September 2023 te vinden in Booischot, Heist op den Berg.

Efficiënter werken – Snelle ROI

“We denken heel erg graag creatief mee met onze klanten om de juiste oplossing aan te kunnen bieden voor hun bedrijf” zegt Stijn. “Dit resulteert in het sneller en efficiënter werken van medewerkers, zonder de mensen zwaarder te belasten. Hierdoor kan er meer werk verzet worden, terwijl er op het productieproces wordt bespaard.” Dit is ook goed te merken aan de return on investment van hun producten. De ROI van een robot of cobot ligt gemiddeld op 1 tot 2 jaar (5 maanden is het record).

Betere werkomgeving

Belangrijk punt is ook dat de robots, slimme camera’s en stuurkasten niet worden ontwikkeld om mensen te vervangen. “We zien dat bedrijven steeds meer moeite hebben met het vinden van goede medewerkers. Door het automatiseren van een aantal productieprocessen binnen het bedrijf kun je een grotere hoeveelheid aan werk gedaan krijgen met hetzelfde aantal mensen. Dit zorgt voor een veiligere en leukere werkomgeving voor de werknemers.”

Cofeeder

Marktleiders door proactief ontwerpen

“De kracht van Promation ligt aan het feit dat we proactief machines ontwikkelen. We kijken waar de markt een effectieve nood heeft en ontwikkelen een specifiek product hiervoor,” aldus Stijn. Een goed voorbeeld hiervan is de Wyzo: ’s werelds eerste collaboratieve delta robot. Deze cobot is krachtiger en sneller dan de gangbare cobots, zonder in te geven op het samenwerkingselement. Ook hun Cofeeder aanvoerrobot is de enige in zijn soort en heeft zelfs wereldwijde aandacht.

Wyzo Delta Sidebot

Slimme camera’s

De visiesystemen zijn een ander stokpaardje voor Promation. Deze slimme cameras houden niet alleen de productielijn in de gaten maar geven een seintje mocht er iets misgaan. Daarbij meten en controleren ze het productieproces. Ze kijken bijvoorbeeld of labels correct zijn aangebracht, ze interpreteren barcodes enzovoorts. Het totaalsysteem is bekend als Machine Vision. Dit systeem heeft als bekendste toepassingen localisatie, controleren en opmeten, maar kan nog veel meer. Met slim ontworpen stuurkasten zowel voor oude als nieuwe machines, is een volledige modernisatie van een bedrijf haalbaar ongeacht het budget.

Promation op de werkvloer
  • WordPress
  • Facebook

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *