Gereedschap Merken Werken met gereedschappen

Vind de juiste schroefdraadborging met de Loctite keuzewijzer

loctite-schroefdraadborging


Loctite heeft een ruim gamma aan producten voor schroefdraadborgingen (threadlockers) en heeft ook voor de meest specifieke situaties het juiste product.
Maar dikwijls is het niet eenvoudig om het juiste product te vinden dat het best geschikt is en het best resultaat geeft in jouw situatie.

Om sneller het juiste product te kiezen hebben we alles even op een rijtje gezet in een keuzewijzer voor schroefdraadborgingen.

Voor schroefdraadborgingen heeft Loctite meer dan 15 producten die in essentie allemaal hetzelfde doen: voorkomen dat de bout loskomt van de moer of van het het materiaal waar de bout is in vastgedraaid. Maar indien je niet het juiste product gebruikt kan dit tot gevolg hebben dat:

    • de moer toch nog loskomt omdat de borging te zwak is.
    • de moer niet meer loskomt zonder speciaal materiaal en verhitting omdat de borging te stevig is (terwijl het bijvoorbeeld om een calibratieschroef gaat die van tijd tot tijd toch nog losgedraaid moet worden)
    • de borging niet werkt omdat er speciale legeringen gebruikt worden (zoals bv gechromateerd staal) en hiervoor niet een all-rounder mag gebruikt worden maar een specifiek borgingsmiddel moet gebruikt worden.

Contacteer ons gerust mocht je ondanks onze keuzewijzer toch nog niet het juiste borgingsmiddel vinden voor jouw probleem.

  • WordPress
  • Facebook

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *