Boormachines Gereedschap Werken met gereedschappen

Welke slagmoersleutel kopen?

Een slagmoersleutel of slagmoeraanzetter is een soort van gereedschap waarmee je bouten en moeren los en vast kunt draaien. Een slagmoersleutel wordt vaak samen met een momentsleutel gebruikt. Een momentsleutel wordt ook gebruikt voor het vastzetten en losmaken van moeren en bouten, tot een specifiek draaimoment. Een slagmoersleutel werkt mechanisch en een momentsleutel manueel. Omdat een momentsleutel manueel werkt, kun je handmatig de exacte precisie bepalen.

Types slagmoersleutel

slagmoersleutel

Over het algemeen wordt een onderscheid gemaakt tussen een slagmoersleutel met accu, een elektrische slagmoersleutel en een pneumatische slagmoersleutel of persluchtsleutel. Het grote voordeel van een accu slagmoersleutel is natuurlijk dat je zonder snoer kunt werken. Een elektrische slagmoersleutel heeft een snoer en moet met een stopcontact worden verbonden. Een pneumatische slagmoersleutel werkt op perslucht en is daarom geschikt voor het zwaardere werk.

Waar op letten bij kopen slagmoersleutel?

pneumatische slagmoersleutel

Op zoek naar de beste slagmoersleutel? Waar moet je op letten bij het kopen van een slagmoersleutel? Het belangrijkste waar je moet op letten bij het kopen van een slagmoersleutel is de maximale koppel. Bij slagmoersleutels wordt het vermogen aangegeven door de hoeveelheid koppel, gemeten in Newton-meter (Nm). Afhankelijk van waarvoor je de slagmoersleutel wilt gebruiken kun je kiezen voor een slagmoersleutel met hogere of lagere koppel.

Verschil slagmoersleutel en slagschroefmachine

Een slagmoersleutel is perfect voor het echt zware werk waar een slagschroefmachine eigenlijk een gewone schroefmachine is met een kloppende draaiing. Vergelijkbaar met een slagmoersleutel maar dan met een gewone bit-aansluiting zodat je er een kruiskop of torxschroef mee in of uit kan draaien. De slagschroefmachine is een snoerloos toestel dat ideaal is voor seriematig schroefwerk.

Beste merken slagmoersleutel

De beste merken met betrekking tot slagmoersleutel zijn Makita, HiKOKI, Milwaukee en Metabo. Een slagmoersleutel van Makita heeft vaak een krachtige brushless moeraanzetter op accu voor zware montagewerkzaamheid en is nog krachtiger en met een grotere autonomie per acculading. HiKOKI heeft een aantal van de beste op accu voor een prijs van rond de 100 euro. Denk bijvoorbeeld aan de HiKOKI WR18DJLW4Z Accu 18V slagmoeraanzetter.

Heb je een slagmoersleutel nodig voor het zwaardere werk? Dan is de Milwaukee M18 ONEFHIWF1DS-121C fuel one-key 1″ d-greep slagmoersleutel met frictiering en korte aandrijfas misschien iets voor jou. De geïntegreerde snelheidssensor van dit model verbetert de consistente herhaalbaarheid van de gekozen koppelinstelling. Deze Milwaukee slagmoersleutel levert tot 2711 Nm losbreekkoppel waarmee bouten tot M42 kunnen worden losgedraaid.

Ben je specifiek op zoek naar een persluchtsleutel? Dan is een slagmoersleutel van het merk Metabo zeker en vast een optie. Metabo DSSW 2440-1″ perslucht-slagmoersleutel heeft grote beugelhandgreep voor een ergonomische werkhouding en verlengde aandrijfas voor schroefwerkzaamheden aan diepbedvelgen.

Wil je verder leren over slagmoersleutels? Lees dan onze review van de Metabo slagmoersleutel SSW LTX 400BL.

  • WordPress
  • Facebook

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *