Festool garantie

Welke garanties heb je op een product van Festool?

Naast de wettelijke garantie biedt Festool een aanvullende fabrieksgarantie.
Wanneer je Festool gereedschap bij Klium koopt en nadien je aankoop registreert,

profiteer je bovendien van 2 JAAR EXTRA KLIUM GARANTIE.

Klium is een officiële en erkende dealer van Festool (dat geldt trouwens voor alle merken in onze webshop).

Wat houdt de fabrieksgarantie van Festool in?

De Festool All-Inclusive garantie is een uitgebreide fabrieksgarantie van 3 jaar. Hij geldt niet alleen voor materiaal- en fabricagefouten, maar ook voor slijtagedelen, zoals accupacks, koolborstels, kogellagers, afdichtingringen en schakelaars. Reserve-onderdelen zijn gegarandeerd 10 jaar lang verkrijgbaar. Daarnaast biedt de Festool All-Inclusive garantie 36 maanden lang een soort verzekering tegen diefstal: wordt je machine gestolen, dan krijg je voor € 100 een nieuwe. De garantie van je gestolen machine loopt door voor je nieuwe.

bekijk alle Festool productenlees de fabrieksgarantie

Wat houdt de extra Klium garantie in?

Bij Klium krijg je 5 jaar GARANTIE op elektrische gereedschappen van Festool. Bovenop de fabrieksgarantie ontvangt je na registratie van je aankoop 2 JAAR EXTRA KLIUM GARANTIE. Dat betekent meer zekerheid om je nieuwe aankoop lange tijd zorgeloos te gebruiken.

De wettelijke garantie is 2 jaar. Na registratie bij de fabrikant kan je, naargelang merk of product, de garantie verlengen met 1 jaar. Van Klium krijg je hier nog een twee extra jaren garantie bovenop. 

Voor de extra twee jaar Klium garantie gelden dezelfde garantievoorwaarden als van de leverancier. Let wel; bij Festool vervalt na 36 maanden de reparatiekosten- en diefstalverzekering. De Klium garantie is niet geldig op producten of productgroepen die door de fabrikant uitgesloten worden voor een verlengde garantietermijn. Indien je een Festool product niet kan aanmelden bij de fabrikant voor een verlengde garantie, is de extra Klium garantie dus niet van toepassing. De Klium garantie is van kracht vanaf 02/07/2018.

Wat moet je doen voor de Festool garantie en de extra Klium garantie?

Koos je tijdens het bestellen ervoor om de registratie door Klium uit te voeren, dien je geen verdere stappen te ondernemen. Je registratie is geslaagd wanneer je van Festool het garantiecertificaat ontvangt. Dit certificaat wordt binnen 5 weken per post verzonden naar je factuuradres. Controleer dus zeker en vast je persoonsgegevens in je bestelling. Klium is niet verantwoordelijk voor foutief bezorgde persoonsgegevens, evenmin voor een niet geslaagde registratie door een technische storing.

Indien je de registratie zelf wilt doen, ga je nadat je een Festool product bij Klium hebt gekocht en ontvangen, naar de Festool website en registreert daar je machine, accu of oplaadapparaat binnen 4 weken na aankoop. Je ontvangt per post nadien een garantie- en servicecertificaat. Let wel: elk apparaat moet je afzonderlijk registreren.

registreren

Er is een probleem met mijn Festool gereedschap, wat nu?

Simpel: neem contact op met de Klium klantenservice. Omschrijf het probleem en mail ons het aankoopbewijs en het garantiecertificaat, dan helpen wij je verder.

Belangrijk om weten! 

Bij het retourneren van artikelen voor garantie- of herstellingsaanvragen moeten enkele veiligheidsvoorschriften gevolgd worden. Deze voorschriften zijn er om de veiligheid van technici en logistieke medewerkers te garanderen. Wanneer deze niet gevolgd worden, zal er een bijkomende kost aangerekend worden. Je doet er dus goed aan dergelijke bijkomende en overbodige kost (min. €25) te vermijden door onderstaande veiligheidsvoorschriften te volgen. 

Voor het retourneren van stofzuigers en brandstofaangedreven machines gelden specifieke veiligheidsvoorschriften:

  • stofzuigers: de stofzuigzak dien je te verwijderen,
  • brandstofaangedreven machines: verwijder brandstof en olie uit het reservoir.

 

klantenservice