Festool Stof afzuigen

(180 producten)

Ga stofvrij aan de slag met Festool stofzuigers

Festool geeft stofvrij werken een nieuwe dimensie. Voor elk gebruik vind je een geschikte mobiele stofzuiger die optimaal afgestemd is op de elektrische gereedschappen. Stof wordt direct afgezogen bij het apparaat. Dus daar waar het ontstaat. De levensduur van je machines, het verbruiksmateriaal en het allerbelangrijkste jouw gezondheid, hebben baat bij je keuze om voortaan stofvrij te werken.

Kies uit de Festool CT, CTL, CTM of CTH reeks. En laat je daarbij leiden door stofklassen voor de meest geschikte stofzuiger.

Stofklassen

De stofklassen zijn doorslaggevend. Ze geven de geschiktheid voor de desbetreffende stoffen en de vastgelegde grenswaarden voor beroepsmatige blootstelling (AGW) aan. En ze definiëren welk afscheidingspercentage de overeenkomstige filtersystemen moeten bieden.

  • Stofklasse L: Veilige stoffen die niet schadelijk zijn voor de gezondheid zoals huisstof, gips en kalk. AGW > 1 mg/m³, afscheidingspercentage filtersysteem > 99%. Festool CTL reeks.
  • Stofklasse M: Stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid zoals cement, plamuur, pleisterlagen, verven en lakken. AGW ≥ 0,1 mg/m³, afscheidingspercentage filtersysteem > 99,9%. Festool CTM reeks.
  • Stofklasse H: Ziekteverwekkende stoffen die kankerverwekkend zijn (zoals asbest en lood) of met bacteriën, kiemen of schimmels zijn besmet. AGW < 0,1 mg/m³, afscheidingspercentage filtersysteem > 99,995%. Festool CTH reeks. Deze vind je in de categorie Speciale Stofzuigers.