Gardena tuingereedschap

(448 producten)

GARDENA: Hét voorkeursmerk van tuinliefhebbers wereldwijd.

GARDENA is hét voorkeursmerk op het gebied van tuinverzorging van miljoenen tuinliefhebbers wereldwijd. Dat komt ongetwijfeld omdat GARDENA een compleet assortiment benodigdheden aanbiedt. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. GARDENA heeft het in huis!

Geniaal combisysteem

Tuinliefhebbers hebben hun keuze gemaakt: zij vertrouwen op het GARDENA combisysteem. Het is het meest verkochte gereedschapssysteem. En dat is niet voor niets. Voor elke toepassing – bodem- en gazononderhoud, in de hoogte werken of sneeuwruimen in de winter – is er altijd de juiste steel/gereedschapscombinatie.

Innovatie en goede marketing

Het geheim van het succes van GARDENA ligt in de bijzonder innovatieve kracht van het merk en in zijn consequente verkoop- en marketingbeleid. GARDENA zorgt elk jaar opnieuw voor innoverende concepten met technische vooruitgang, gebaseerd op recente ontwikkelingen.

Intelligente producten en systemen

GARDENA is uitgegroeid tot een wereldwijd gerenommeerde fabrikant van intelligente producten en systemen voor tuinverzorging. De grote doorbraak kwam er toen in 1968 het Original GARDENA System werd gelanceerd. Het concept rond het aanbieden van systeemoplossingen vond in de daarop volgende decennia vervolg in het GARDENA combisystem (1977) en het GARDENA accu-system V12, GARDENA Sprinklersystem en GARDENA Micro-Drip-System (alle in 1990).

Samen sterk

In 2007 werd GARDENA overgenomen door de Zweedse firma Husqvarna. Ingenieurs van beide firma’s bundelen hun kennis en gaan steeds weer op zoek naar nieuwigheden die de markt kunnen veroveren.

  • Zo lanceerde GARDENA de robotmaaier R40Li! Deze robotmaaier heeft alles wat een tuinliefhebber moet hebben: volledig zelfstandig maaien, met een Lithium-Ion batterij en zeer eenvoudig te installeren en in te stellen.
  • GARDENA is gekend voor zijn slimme en innoverende tuinoplossingen. Daarom heeft GARDENA zijn tuingereedschap uitgebreid met een volledig nieuw assortiment aan spades, schoppen en vorken: het GARDENA TerralineTM gereedschap assortiment.
  • Daarnaast brengt GARDENA orde in de tuin dankzij 2 nieuwe bladblazers: één op accu en een elektrische bladblazer- en zuiger. Daarmee zet GARDENA in op het zware werk. Dat gaat voortaan vederlicht.
  • GARDENA werd vooral bekend door zijn Original GARDENA System, ondertussen een klassieker in elke tuin ! Recent breidde GARDENA dit assortiment uit met een innoverende watermeter. Deze is een must voor elke tuinliefhebber. Het toestel meet de hoeveelheid water die uit de kraan of sproeier komt. Gewoon geniaal.
  • Opruimen van sneeuw en ijs. Met de GARDENA sneeuwschop is de klus zo geklaard, ook voor grote oppervlakken.
  • Draadloos tuinieren wordt dankzij het gebruik van accugereedschap veel makkelijker. Geen last meer van een storend snoer tijdens het grasmaaien of snoeien van de haag. Het bereik is onbeperkt met een optimale bewegingsvrijheid. Voor het milieu en de buren zijn er eveneens voordelen: geen CO2-uitstoot en een zeer laag geluidsniveau. Daarnaast is het lithium-ionen accu uitwisselbaar tussen de GARDENA-gereedschappen zoals bijvoorbeeld trimmers, heggenscharen en kettingzagen. Dat betekent dat één accu voldoende is voor de verschillende gereedschappen.

Grootste speler op de Europese markt

Tegenwoordig is GARDENA het grootste merk voor hoogwaardig tuingereedschap in Europa. Met vestigingen in meer dan 80 landen speelt het een belangrijke rol bij het aanspreken van mensen die hun tuin beschouwen als een 'levende ruimte nabij de natuur' en een plek voor welzijn, recreatie en plezier.