Klantenservice

Klium Klantenservice

Selecteer het type aanvraag en vul het contactformulier in *

* Heb je een Klium account? Log dan in om orderinformatie automatisch weer te geven.

 • Retouren en garantieaanvragen
 • Incomplete / foutieve / beschadigde levering
 • Algemene vraag

Of vind zelf het antwoord op je vraag

Vaak gestelde vragen

Welke verzendkosten betaal ik voor mijn bestelling bij Klium?

 

Verzend- en behandelkosten:

 • Gratis verzending vanaf €125
 • Bestellingen kleiner dan €75: €11,99 incl.BTW
 • Bestellingen tussen €75 en €125: €6,99 incl. BTW

Heeft dit antwoord je geholpen?
109 25

Retourneren | Terugsturen | Herroepingsrecht - Hoe stuur ik een artikel retour?

 

Retourneren: het herroepingsrecht

Je kan een artikel, binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst, terugsturen of binnen deze periode aangeven dat je van jouw aankoop afziet. Na deze melding heb je nog 14 dagen om het artikel te retourneren.

We vragen je het artikel retour te sturen in originele (ongebruikte) staat en indien redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking. Indien je tijdens de bedenktermijn verder bent gegaan dan nodig is voor de beoordeling of je het product wilt behouden, dan mogen wij de waardevermindering die daardoor is ontstaan verrekenen met het terug te storten bedrag.

We vragen je voor het aanmelden van jouw retour hierboven 'Retourneren' te selecteren als type aanvraag en het contactformulier in te vullen. Volg de vervolgstappen om je retourlabel aan te maken/af te drukken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.


Heeft dit antwoord je geholpen?
40 65

Mijn product is defect tijdens de garantieperiode, hoe moet ik verder?

 

Check de garantievoorwaarden

Controleer op voorhand of de garantievoorwaarden van de leverancier van toepassing zijn. Je vindt in onze webwinkel en ook onderaan deze klantenservice pagina, de links naar de garantiepagina's van verschillende merken. Selecteer een merk, volg de link naar "lees de fabrieksgarantie" op de garantiepagina en controleer of je aanvraag voldoet aan alle voorwaarden.

Aanvraag indienen

Voldoet jouw aanvraag aan de fabrieksgarantie, vul dan bovenstaand contactformulier in. Selecteer "Defect product / Garantie aanvraag" als type aanvraag en vervolledig het formulier. Vermeld steeds je bestelnummer en het artikelnummer in je aanvraag. Wanneer je een Klium account hebt en je ingelogd bent, kan je bestelnummers en artikelen selecteren uit je bestelhistorie en dien je dus zelf minder informatie in te vullen. Omschrijf duidelijk het defect of het probleem bij elke aanvraag die je doet en voeg een videofragment en/of foto's toe wanneer dit je aanvraag kan verduidelijken. Na het indienen van het formulier, ontvang je van één van onze medewerkers per mail een dossiernummer en verdere instructies om het artikel naar ons te versturen.

Belangrijk om weten! 

Bij het retourneren van artikelen voor garantie- of herstellingsaanvragen moeten enkele veiligheidsvoorschriften gevolgd worden. Deze voorschriften zijn er om de veiligheid van technici en logistieke medewerkers te garanderen. Wanneer deze niet gevolgd worden, zal er een bijkomende kost aangerekend worden. Je doet er dus goed aan dergelijke bijkomende en overbodige kost (min. €25) te vermijden door onderstaande veiligheidsvoorschriften te volgen. 
Voor het retourneren van stofzuigers en brandstofaangedreven machines gelden specifieke veiligheidsvoorschriften:- stofzuigers: de stofzuigzak dien je te verwijderen,- brandstofaangedreven machines: verwijder de brandstof en olie uit het reservoir.

Artikel ontvangen

Zodra wij het artikel ontvangen, versturen we het onmiddellijk naar onze leverancier voor nazicht en herstelling. Op regelmatige tijdstippen zal je van ons een update krijgen over je aanvraag. Valt de herstellingsaanvraag volgens de leverancier niet onder de garantievoorwaarden, dan ontvang je hierover bericht van ons. De leverancier zal dan een offerte (bestek) maken voor de herstelling die wij je dan bezorgen. Wanneer wij het artikel terug ontvangen van de leverancier, sturen we deze kosteloos naar je op.


Heeft dit antwoord je geholpen?
21 7

Wat als ik niet thuis ben op het bezorgmoment?
Niet thuis bij bezorging pakket?
 

Bezorging door bpost

Via de MijnVoorkeuren-dienst van bpost kan je vermijden dat je je pakje mist, als je niet thuis bent. Je kan via www.bpost.be/mijnvoorkeuren instellen wat er in dat geval met jouw pakje moet gebeuren. Je kan instellen dat de postbode het op een door jou gekozen veilige plaats rond het huis levert, het afgeeft bij een door jou gekozen buur of het in een door jou gekozen afhaalpunt of Cubee-pakjesautomaat in de buurt levert.

Die voorkeuren worden voor al jouw pakjes toegepast. Van zodra er een pakje onderweg is en bpost jouw e-mailadres ontvangen heeft, krijg je van ons een e-mail met een link om jouw pakje te volgen. Via die link kan je ook de leveringsvoorkeuren voor dat ene pakje wijzigen. Je kan vervolgens kiezen of je die aangepaste leveringsvoorkeur enkel voor dat ene pakje wilt toepassen of voortaan voor al jouw pakjes. Als de postbode het pakje geleverd heeft, krijg je van bpost een bevestigingsmail met de plaats van de levering.

Heb je geen leveringsvoorkeuren ingesteld en is er niemand thuis voor de levering van jouw pakje, dan stopt de postbode een afwezigheidsbericht in de brievenbus. Jij (of iemand anders) kan het pakje dan binnen de 14 dagen (de dag waarop de postbode langskwam niet inbegrepen) afhalen in het postkantoor of afhaalpunt dat op het afwezigheidsbericht staat.Bezorging door DHL

Wordt jouw pakket bezorgd door DHL (zendingen met artikelen boven de 30 kg en/of groter dan 1,5 m), dan probeert DHL automatisch een tweede levering de dag nadien als je tijdens de eerste poging niet thuis was. Stond DHL al twee keer voor een gesloten deur, dan kan je je zending ophalen op een DHL vestiging. Raadpleeg daarom steeds de track-en-trace info.


Bezorging door PostNL

Ben je niet thuis als PostNL jouw pakket komt bezorgen? Of heb je de bezorger gemist? Dan kan je het volgende doen:

Eerste bezorgpoging moet nog plaatsvinden
Vaak is het mogelijk om nog voor de eerste bezorgpoging een ander bezorgmoment te kiezen. Bekijk hoe je dit kan doen.

Niet thuis bij eerste bezorgpoging
Dan probeert de bezorger jouw pakket af te geven bij de buren (alleen met toestemming van de afzender). Lukt dit niet, dan laat de bezorger een kaartje met een "niet-thuiscode" bij je achter. Met deze code kan je een nieuw bezorgmoment kiezen. Dit kan tot 22.00 uur. Als je niets doet, komt PostNL op de volgende bezorgdag (maandag t/m zaterdag) nog een keer bij je langs.

Niet thuis bij tweede bezorgpoging
Ook dan laat de bezorger een kaartje bij je achter. Hierop staat waar je je pakket kan ophalen. Deze informatie vind je ook in Track & Trace en in de PostNL-app.


Bezorging door DPD

DPD probeert het pakket bij je buur te leveren wanneer je bij de eerste poging niet aanwezig bent. Is deze ook niet thuis? Dan wordt je pakket naar een Pickup parcelshop in je buurt gebracht. Op deze manier heb je je pakket zo snel mogelijk in je bezit en bepaal je zelf wanneer je het gaat ophalen. De DPD chauffeur laat een bericht in je brievenbus achter met vermelding van het adres van de Pickup parcelshop en het tijdstip vanaf wanneer je het pakket kan ophalen.Heeft dit antwoord je geholpen?
19 7

Afrekenen. Welke betaalmiddelen kan ik gebruiken op Klium?

 

Bij Klium kan je gebruik maken van volgende afrekenmogelijkheden:

  1. Ideal
  2. PayPal
  3. Visa
  4. Mastercard
  5. Bankoverschrijving/Overboeking (Hou er rekening mee dat je bestelling pas verder verwerkt wordt, nadat de betaling bij de bank volledig werd verwerkt, dit duurt 2 à 3 werkdagen )
  6. Billink (achteraf betalen beschikbaar voor zakelijke klanten)

Heeft dit antwoord je geholpen?
16 11

bekijk meer...

Je kan ons ook telefonisch bereiken. We helpen je graag verder!

Onze klantenservice is open van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:30 uur en op vrijdag van 08:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur. Je bereik ons op 03 74 000 41 (lokaal tarief) of via WhatsApp.

Nieuwe aankoop gedaan? Registreer zelf je nieuwe aankoop voor een verlengde garantietermijn!

Selecteer het merk en kom er alles over te weten.

Registratie & garantiebepalingen per merk