Merken

Er zijn 136 merken.

 • 3M

  In 1902 richten vijf zakenmannen uit Two Harbors, Minnesota (VS) de Minnesota Mining and Manufacturing Company op, ofwel 3M. Het bedrijfje maakt eerst vooral schuurmiddelen en later ook plakband en cellofaanfolie.

  3M staat al van bij haar oprichting voor innovatie en een eeuw later is het uitgebreide gamma van 3M producten niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. We gebruiken allemaal Post-its op kantoor en Scotch plakband bij het klussen. Als we tv kijken, met een mobiele telefoon bellen, informatie uitprinten, ons huis poetsen of zelfs naar de tandarts gaan, beseffen we helemaal niet dat de producten van 3M ons leven gemakkelijker maken.

  3M blijft voortdurend diversifiëren en levert vandaag producten en diensten in de volgende sectoren: Signalisatie, grafische en optische communicatie; elektronica, elektriciteit en telecommunicatie;  gezondheidszorg; veiligheid, beveiliging en bescherming; transportindustrie; productie en industrie; kantoor; thuis en vrije tijd.

  3M België produceert de meest uiteenlopende producten voor de Europese markt in Zwijndrecht en het 3M verkoopskantoor ligt in Diegem. 

 • ANSELL

  Ansell Healthcare, een Australisch bedrijf met Europees hoofdkwartier in Brussel, is één van de grootste producenten en verdelers van beschermende handschoenen voor de industrie ter wereld.

  Het productgamma van Ansell Healthcare omvat gecoate en gebreide handschoenen voor industriële toepassingen in de auto-, metaal-, electronische, farmaceutische, chemische en voedingsindustrie en in de landbouw.

  De handschoenen van Ansell Healthcare beschermen de arbeiders tegen verwondingen, chemicaliën, extreme temperaturen en andere beroepsrisico’s. In de voedingsindustrie beschermen ze de producten zelf en bij toepassingen in de farmaceutische industrie vrijwaren ze de smetvrije werkomstandigheden.

  Ansell Healthcare wil met zijn producten en diensten meewerken aan het gebruik van de juiste handschoenen voor de juiste taak en hoopt zo het aantal bedrijfsongevallen en de daaraan verbonden kosten te helpen verminderen.

  De meest succesvolle producten van Ansell Healthcare zijn HyFlex, Vantage, Sol-Vex en Neo-Touch. • BAHCO

  Het verhaal van Bahco begon in 1886 toen Johan Petter Johansson in Zweden Enköpings Mekaniska Verkstad oprichtte. Johansson was een intelligente en creatieve ambachtsman en in 1888 vroeg hij het eerste patent aan voor zijn ‘IJzeren Hand’ die we vandaag de dag kennen als de waterpomptang. Johansson wilde een werktuig ontwikkelen dat, net zoals een mensenhand, moeren en bouten in verschillende afmetingen kon vastpakken.

  Johansson verzamelde in zijn leven wel 118 patenten en die innovatieve productontwikkeling is nog altijd één van de sterke karakteristieken van Bahco.

  In 1890 kocht Berndt August Hjorth de rechten op de producten van Enköpings Mekaniska Verkstad. Onder zijn leiding werd het bedrijf meer dan een succesvol Zweeds exportproduct en werd de basis gelegd voor de internationale uitstraling van Bahco. Hij combineerde internationale producten met locale marktkennis en gaf gebruikers de kans om waar ook ter wereld de juiste werktuigen te vinden. In 1916 ging het bedrijf officieel deel uitmaken van BA Hjorth & Co. en werd de naam afgekort tot Bahco, een naam die vandaag staat voor innovatie, ergonomisch design en hoge arbeidsprestaties.

  Bahco is vandaag nog steeds een internationaal leider in handwerktuigen en het merk is het paradepaard van SNA Europe.

 • BOLLE

  Bollé Safety is al sinds 1888 één van de wereldleiders op het vlak van oogbescherming voor sport en veiligheid. Het merk Bollé staat gelijk aan kwaliteit, moderne productiefaciliteiten, een sterke aanwezigheid op de internationale markt en duurzaamheid.

  Bollé Safety verkoopt 5 miljoen veiligheidsbrillen per jaar en het uitgebreide productgamma voldoet aan de Europese veiligheidsnormen voor alle marktsegmenten: industrie, bouw, openbare werken, vliegtuigbouw en het leger.

  Bollé Safety probeert zijn producten voortdurend te vernieuwen door doelgerichte technologische en ergonomische oplossingen aan te bieden voor alle potentiële risico’s in de werkomgeving.

  Dat Bollé Safety innovatie hoog in het vaandel draagt, is duidelijk te zien aan de vernieuwende oplossingen en het superieure beschermingsniveau dat het bedrijf al gerealiseerd heeft. Zo was Bollé Safety de eerste Franse onderneming die de contrasttechnologie ging gebruiken en zo een alternatief kon bieden voor heldere lenzen. Ook bescherming tegen laserstraling en veiligheidsbrillen met geïntegreerde corrigerende lenzen behoren tot de expertise van Bollé Safety.


 • BOSCH

  Robert Bosch richtte in 1886 de ‘Workshop for Precision Mechanics and Electrical Engineering’ op in Stuttgart, Duitsland. Dat was de start van het bedrijf dat vandaag wereldwijd gekend is als Robert Bosch GmbH, of kortweg Bosch.

  De consument kent Bosch vooral om zijn enorme gamma aan handgereedschappen, maar vandaag is de internationale Bosch Groep één van de grootste industriële ondernemingen ter wereld. De Groep is actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van automaterialen, automatiseringstechniek, verpakkingsmachines, elektrisch gereedschap, verwarmingstechniek, huishoudtoestellen en beveiligingstechniek. Bosch is de grootste toeleverancier voor de auto-industrie, met technologische hoogstandjes als het antiblokkeersysteem (ABS) en het elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) als belangrijkste verwezenlijkingen.

  Het verhaal van Bosch draait al van bij het begin om innovatie, en dat is nog steeds zo: Bosch brengt elk jaar meer dan 100 nieuwe gereedschappen en werktuigen op de markt.

  Wie Bosch koopt, weet dat hij een product van uitstekende kwaliteit in handen heeft dat volgens de meest recente technologische hoogstandjes gemaakt werd en voldoet aan alle veiligheidsnormen.  • BRADY

  Sinds de oprichting in 1914 is BRADY wereldleider geworden op het vlak van identificatie- en veiligheidsoplossingen, printers, zelfklevende producten (etiketten, borden, kwalitatieve tapes ),...

  Wie éénmaal met BRADY gewerkt heeft, merkt dat de naam blijft kleven, net zoals haar labels. Want BRADY is dé specialist op het vlak van labelling en identificatie (etiketten, pictogrammen, etikettenprinters, ...) . En dat niet alleen in Europa, maar wereldwijd.

  De producten en diensten van Brady (van kwalitatieve etiketten tot software, etikettenprinters en data collectie systemen) verschaffen de klanten grotere veiligheid en productiviteit.

  Brady draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Deze producten doorstaan weer en wind en industriële omstandigheden, kortom: een investering waard.