Mitutoyo precisie meetgereedschap

(2061 producten)

Mitutoyo

Mitutoyo is wereldwijd de grootste en meest veelzijdige aanbieder van meetinstrumenten. Standaarden, kalibreerapparatuur, klein meetgereedschap, vorm-, ruwheids- en profielmeetinstrumenten, beeldverwerkingssystemen en 2D- of 3D-meetmachines. Mitutoyo, expert in precisie meetapparatuur, speelt hier in op de behoefte van de industriële sector die steeds meer geperfectioneerd wordt.

Een uitgebreid aanbod van hoogstaande kwaliteit

Praktisch alle recente fabricageprocessen vereisen tegenwoordig betrouwbare meet- en testapparatuur. Het indrukwekkende aanbod van materiaal en totaaloplossingen dat Mitutoyo aanbiedt, is uitgebreid en polyvalent. Dit gamma wordt vervolledigd met een ruim aanbod aan toebehoren, accessoires en uitstekende software. De productie van meetinstrumenten overstijgt de 5 miljoen stuks per jaar. Het materiaal wordt ontworpen en gefabriceerd op het hoogst mogelijke technologisch niveau. Niet alleen op meettechnisch gebied zijn de resultaten uitstekend, maar ook op economisch vlak scoren deze producten uitstekend door de optimale prijs/kwaliteitsratio.

Research

Het onderzoek binnen Mitutoyo gebeurt in Japan, Europa en de VS. Voor Europa is dat in het Mitutoyo Research Center Europe B.V. (RCE) dat gespecialiseerd is in dimensionele metrologie, waarbij de mogelijkheden inzake nanometrologie en nanotechnologie worden onderzocht. In het RCE worden geschikte kalibratie voor CMM’s en andere Mitutoyo instrumenten en standaarden ontwikkeld en in de Mitutoyo-fabrieken geïmplementeerd. De vormgeving en de verbetering van de verschillende apparatuur gebeurt is samenspraak met medewerkers binnen en buiten Mitutoyo. Voorbeelden van door RCE ontwikkelde producten zijn software correctiesystemen voor CMM’s, kalibratie- en controlesystemen voor CMM’s en de meest nauwkeurige stap gage opstelling waarvan er in de wereld reeds 5 zijn geïnstalleerd.

Klantgericht en uitstekende service

Mitutoyo is marktleider in de sector van precisie meetinstrumenten door de hoogstaande kwaliteit van de producten maar ook door het gewaardeerd advies in de keuze van het juiste meetgereedschap en de te gebruiken meetmethodes, de stipte levering van de producten en het organiseren van demonstraties, opleidingen en workshops. Medewerkers met een grote expertise op vlak van meetapparatuur en meetoplossingen helpen de klanten om hun problemen op te lossen.

Indrukwekkende groei

Het verhaal van Mitutoyo begon in 1934 in Japan met de ontwikkeling en productie van een mechanische buitenschroefmaat. Vandaag heeft Mitutoyo afdelingen en vertegenwoordigingen voor de verkoop, service, ontwikkeling en fabricage van haar meetapparatuur in meer dan 80 landen wereldwijd verspreid. In Japan alleen al zijn er 12 gespecialiseerde Mitutoyo fabrieken. Mitutoyo is een betrouwbaar en favoriet merk geworden. Niet enkel in Japan, maar over gans de wereld. Ook in België waar het verkoops- en servicecentrum gevestigd is in Kruibeke.