Moldex persoonlijke bescherming

(104 producten)

Moldex bescherming

Moldex produceert persoonlijke beschermingsmiddelen. De belangrijkste doelstellingen van de Moldex producten voor de bescherming van ademhaling en gehoor zijn veiligheid, kwaliteit, bruikbaarheid, duurzaamheid en design.

Duurzaamheid en innovatie

Moldex voelt zich verantwoordelijk voor de samenleving in zijn geheel. Daarom is duurzaamheid voor Moldex enorm belangrijk: de producten en productieprocessen worden voortdurend aangepast om de meest duurzame producten op de markt te kunnen brengen. Moldex blijft innoveren door nieuwe ideeën voor toenemende veiligheid, comfort en service tot uitvoering te brengen.

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten of de productielijnen worden duurzame aspecten altijd nauwkeurig overwogen. Dat is mogelijk door een verregaande specialisatie in het fabricageproces. Meer dan 90% van alle bestanddelen van een product worden door Moldex zelf geproduceerd. Moldex probeert zo veel mogelijk restmaterialen te recyclen en terug te brengen in het fabricageproces. De verpakkingen van alle Moldex producten kunnen gerecycleerd worden.

Moldex werkt nooit met stoffen die gevaarlijk zijn of de gezondheid kunnen schaden. Sinds 2008 zijn alle Moldex producten vrij van PVC. Alle Moldex gebouwen zullen eveneens worden aangepast aan de huidige energierichtlijn. De fotovoltaïsche installatie op het logistieke hoofdkantoor bespaart Moldex bijvoorbeeld ongeveer 59 ton CO2 per jaar.

Moldex produceert zoveel mogelijk in en voor Europa. De transportroutes van de componenten en onderdelen voor de productie worden tot een minimum beperkt.

Stofmaskers en oorbescherming

Moldex is één van de meest toonaangevende fabrikanten van ademhaling –en gehoorbescherming. Al meer dan 30 jaar is voortdurende innovatie één van de belangrijkste troeven van Moldex. Moldex werd in 1980 in California opgericht door ondernemer Mark Magidson. Hij wou een nieuwe soort wegwerpstofmasker in Amerika op de markt brengen. Het disposable stofmasker was een groot succes. Vijf jaar later werd ook Moldex Duitsland geopend. De vestiging in Duitsland moest producten gaan ontwikkelen en produceren voor de Europese markt die konden voldoen aan de strenge Europese regels en normen. Vandaag is Moldex uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf in 24 landen met 750 medewerkers. Samen met Martin Skov werd Moldex-Metric AG & Co. KG in Walddorfhäslach bij Stuttgart, Duitsland, op poten gezet.

Speciaal voor de Duitse steenkoolindustrie produceerde Moldex het eerste uitademventiel voor FFP maskers. Het doel was om de drager van de maskers een comfortabel gevoel te geven bij extreme klimaatomstandigheden in de ondergrondse mijnen. Het resultaat was een klimaatventiel met een zeer lage ademweerstand. De FFP maskers werden door hun sterke en duurzame samenstelling positief ontvangen in de mijnen en later ook in andere sectoren.

In de jaren 1990 startte Moldex met de productie en verkoop van schuimoordoppen en adembescherming tegen gassen en dampen: in 2010 bracht Moldex een full-face masker op de markt. Moldex is een gespecialiseerd bedrijf met een duidelijk omschreven productlijn dat blijft innoveren op het gebied van veiligheidsproducten en gebruiksvriendelijkheid.