Molinel

(91 producten)

MOLINEL

Het Franse bedrijf Molinel ontwerpt en produceert professionele kleding en technische uitrustingen die zelfs in de meest extreme situaties en bij intens gebruik voor bescherming zorgen. Molinel wil elke professional, in welk beroep ook, de meest gepaste oplossing bieden. Het merk is dé referentie inzake professionele werkkledij en –uitrusting. De kledingstukken zijn gemaakt om lang mee te gaan, met voortdurende aandacht voor ergonomie, veiligheid en draagcomfort.

Onderzoek & ontwikkeling

Molinel wil haar aanbod voortdurend focussen op het werkveld. Daarom koppelt het onderzoek en de ontwikkeling van iedere uitrusting terug naar de vakmensen. De technologisch hoogstaande uitrusting wordt ontworpen, ontwikkeld en uitgetest door ervaren en professionele technici om er zeker van te zijn dat ze bestand is tegen intensief gebruik in de ergste omstandigheden. Hun ervaring en ontwikkelingsmethoden zorgen ervoor dat Molinel een ongeëvenaard aanbod aan professionele kledij kan aanbieden die voldoet aan de vooropgestelde eisen op vlak van bescherming, vormgeving, weerstand en ergonomie. De kledij is ontworpen om maximaal bescherming te bieden en voldoet aan de strengste Europese normen. De vormgeving is hedendaags, vernieuwend en uniek. De gebruikte materialen en onderdelen worden zo gekozen dat een superieure weerstandskwaliteit wordt gegarandeerd. De perfecte ergonomie van de kledij is aangepast aan de specifieke eisen van de stiel en aan de arbeidsomgeving.

Polyvalent aanbod

Het ruime en polyvalente aanbod van Molinel gaat van zeer algemene tot zeer specifieke kledij en voldoet aan de eisen van diverse grote toepassingsgebieden. Iedere kledinglijn werd bestudeerd aan de hand van een eisenportfolio dat werd opgesteld na veelvuldige terugkoppeling naar de doelgroep. Dit resulteerde in drie gamma’s waarin iedere vakman de uitrusting kan terugvinden die voldoet aan zijn eisen: Expert, Maxter en General. Expert werd ontwikkeld voor de universele vakman: van metser, verver tot mechanie- ker en wordt gekenmerkt door functionaliteit, weerstand en design. Maxter biedt toepassingen voor de bouw, openbare werken, tuinbouw, techniek en fa- brieken zowel voor binnen als buiten. Dit is kledij voor intensief gebruik met een uitge- sproken vormgeving en vervaardigd uit materiaal met een groot weerstandsvermogen. Het gamma General bevat polyvalente kledij die haar efficiëntie heeft bewezen onder alle omstandigheden.

Service

Molinel kan zorgen voor het personaliseren van bedrijfskledij door het aanbrengen van badges, broderie , kleuren etc. Molinel verschaft raad, bijstand en expertise aan ondernemingen wereldwijd over de aanpak van de kleding van werknemers inzake identiteit, beroepsspecifieke parameters, zichtbaarheid en veiligheid. Door het uitgebreide netwerk van leveranciers en logistieke steunpunten van Molinel wordt het tijdsbestek tussen bestelling en levering tot een minimum herleid.

Het bedrijf

Al sinds 1845 staat het Franse bedrijf Molinel garant voor technische perfectie, bescherming volgens de Europese normen, ergonomisch design en blijvende vernieuwing. Molinel was de eerste die vakmensen aangepaste kledij ging aanbieden in functie van de beroepstak omdat het had ingezien dat elk job zijn specifieke noden en werkgewoonten heeft. Sinds 2000 richt Molinel zich daarom op als ‘de expert’ om doeltreffende bescherming te bieden bij de uitvoering van elk specifiek beroep.