Rectavit

(280 producten)

RECTAVIT

Rectavit is dé specialist voor lijmopdrachten in de bouwindustrie (vloer-en wandbekledingslijmen, houtlijmen, contactlijmen en montagelijmen). Het ruime aanbod bevat verschillende polyurethaanlijmen en epoxylijmen. Het merk ontwikkelde een specifieke lijm voor het verlijmen van zowat elk materiaal omdat de traditionele lijmen vaak niet geschikt waren voor synthetische materialen. Met zijn chemische en praktische ervaring heeft Rectavit naast lijmen ook afgeleide producten op de markt gebracht die al snel de norm werden voor zowel professionele als particuliere gebruikers.

Kwalitatief aanbod, steeds in ontwikkeling

Rectavit werkt samen met verschillende bouwindustrieën en ontwikkelt steeds nieuwe lijmproducten om aan de vraag en behoeften van het werkveld te beantwoorden. Een reeks vloer- en wandbekledingslijmen werd ontwikkeld voor de decoratiesector, terwijl voor de houtindustrie diverse algemene en specifieke hout-, contact-, en montagelijmen worden aangeboden. In België en Europa is Rectavit een toonaangevende fabrikant die de laatste technologische ontwikkelingen in de sector op de voet volgt. Rectavit blijft zijn aanbod verruimen, zowel in de diepte als in de breedte. Door hun expertise kan Rectavit naast de traditionele lijmen ook complementaire producten ontwikkelen en op de markt brengen. Rectavit staat garant voor gebruiksvriendelijke totaaloplossingen, juiste informatie en klantgerichte service. De producten zijn gekenmerkt door kwaliteit en vernieuwing. Verlijmen, afdichten met een voegkit, monteren en isoleren, vochtwering, onderhoud van terras, woning en tuinmeubelen, reiniging etc. Rectavit helpt de klant om voor iedere toepassing het juiste product te vinden.

Paspoort

Rectavit werd opgericht in 1968 en was in de beginfase gericht op de schoenindustrie. De firma vond eind jaren zestig nieuwe mogelijkheden in de bouwindustrie en breidde later het aanbod uit met specifieke oplossingen voor de doe-het-zelf-sector, omdat de klussers steeds meer hun weg vonden naar de bouwsupermarkten. Rectavit sloot samenwerkingsakkoorden af met toonaangevende, sterke merken en verdeelde de merken van die partners exclusief op de Belgische markt: Loctite (secondenlijmen), Promat (brandwerend polyurethaanschuim) en Shell (bitumeuze vochtweringskits). Sinds 2004 maakt Rectavit deel uit van sectorgenoot en multinational Soudal uit Turnhout.