Renold kettingen

(658 producten)

RENOLD

Renold is een belangrijke producent van kwalitatieve industriële kettingen, vertragingskasten, tandwielkasten, wormwielkasten, regelbare aandrijvingen, aandrijfkoppelingen, remkoppelingen, flexibele koppelingen ,vrijloopkoppelingen en remmen, mechanische vibrators en gereedschapswerktuigen. Het uitgebreide productassortiment wordt wereldwijd gefabriceerd in productiecentra die voldoen aan de ISO 9000-normen. De productie gebeurt met een reeks nauwkeurige machines die aangedreven worden via optimale elektronische regelsystemen van de nieuwe generatie. Tegenwoordig is het assortiment van Renold gefocust op een volledig aanbod vermogensoverdrachtproducten en precisie gereedschapswerktuigen. Verder is het uitgebreid met: tandwielen, regelaandrijfsystemen en verschillende hydraulische producten.

Onderzoek en ontwikkeling

De onderzoek- en ontwikkelingsafdelingen van Renold zijn constant op zoek naar manieren om het assortiment te vernieuwen, de technieken en technologie te verbeteren en de toepassingsgebieden te verbreden. Recent ontwikkelde producten zijn de kettingen van de nieuwe generatie: de ‘Syno’, een zelfsmerende ketting, de ‘Coris’, een roestvrijstalen ketting en de 'Synergy' ketting. De producten van Renold worden wereldwijd gebruikt bij procestechnieken die toegepast worden in vermogensoverdracht , transport, hijswerktuigen, etc. De producten functioneren optimaal in verschillende veeleisende omstandigheden, hebben een groot rendement, zijn extra efficiënt en hebben een lange levensduur. Het wereldvermaarde succes van Renold-producten is een gevolg van intensief onderzoek naar nieuwe materialen zodat aan de eisen van het werkveld kan beantwoord worden. Deze eisen werden door Renold verzameld via regelmatige en grondige bevragingen bij de doelgroep. Dit resulteert in de ontwikkeling en de implementatie van vele speciale producten die de meest diverse problemen aankunnen in de meest uiteenlopende omstandigheden.

Service

Renold biedt snelle en specifieke oplossingen voor individuele probleemstellingen dankzij een uitstekende dienstverlening via een uitgebreid netwerk van verdelers en technici met een relevante expertise. Door regelmatige terugkoppeling met het werkveld heeft Renold een overzicht van de noden van de potentiële klanten en hebben de klanten een overzicht van het aanbod nieuwe producten en productoplossingen.

Het bedrijf

Renold werd in 1879 in het Verenigd Koninkrijk opgericht door Hans Renold, een Zwitserse ingenieur die in 1880 een patent kreeg op zijn uitvinding van de rollenketting. De Hans Renold Company is de oudste, nog operationele producent van industriële kettingen ter wereld en een gevestigde waarde in zijn vakgebied. Zo mocht Renold in 1912 de ketting maken voor The Great Clock in het paleis van Westminster in Londen, die we allemaal beter kennen als Big Ben. In 1923 werd de afdeling in België geopend. Vandaag heeft Renold vestigingen in 23 landen en worden de producten overal ter wereld verdeeld via 70 distributeurs.