Rosta

(42 producten)

Rosta machineonderdelen en spanners

De Rosta-elementen vormen de ideale bouwstenen bij al je machines. De Rosta-rubberveerelementen staan gelijk aan kwaliteit en effectiviteit. De machineonderdelen van Rosta hebben meervoudige functies: lageren, veren, dempen en spannen. Elke dag opnieuw vinden klanten een nieuwe oplossing voor hun problemen waarbij de Rosta-rubberveerelementen de ontbrekende schakels vormen. De compactheid van de Rosta-rubberveerelementen zorgt voor een snellere montage waardoor je heel wat tijdswinst boekt. Een tweede voordeel is het onderhoud. Door de kwaliteit van de Rosta-elementen zijn ze volledig onderhoudsvrij waardoor de machines nooit stil liggen voor onderhoud.

Bij Klium vind je verschillende steunbeugels, kettingwielen, spanelementen en spanrollen geschikt voor al je technische problemen met machineonderdelen. Gebruik de Rosta-rubberveerelementen als alternatief voor de kogellager, naaldlager of glijlagers bij een onderhoudsvrije lagering. Bij het veren zijn ze toepasbaar binnen een bereik van ongeveer 300 millimeter.

De rubberveerelementen bieden heel wat voordelen ten op zicht van de klassieke stalen veren. Ze dempen de schokken en trillingen meer, kunnen ook tegen stoten en zijn corrosiebestendig wat zorgt voor een langere levensduur. Tenslotte biedt Rosta ook elementen voor het spannen van kettingen en riemen. De Rosta-kettingspanner en de Rosta-riemspanner zijn beiden gemaakt op basis van dezelfde techniek als alle Rosta-rubberveerelementen. De Rosta-spanelementen corrigeren bovendien automatisch de verlenging die optreedt bij je riemen en kettingen door veroudering. Op deze manier wordt doorhangen, slaan of slippen van de riem of ketting voorkomen wat opnieuw leidt tot minder onderhoud en minder productiviteitsverlies.

Over Rosta

Het Zwitserse Rosta wordt al meer dan 75 jaar gebruikt als betrouwbare oplossing bij problemen met machines in verschillende industrieën. Rosta concentreerde zich al van bij het begin op de productie van machinecomponenten, waaronder de veelgevraagde kettingspanners en riemspanners. Alle producten worden uitvoerig getest in de productiefaciliteiten van Rosta en worden pas op de markt gebracht als zij slagen voor alle veeleisende testen. Rosta brengt alleen producten op de markt die voldoen aan topkwaliteit en alle laatste state-of-the-art technologie.