De klantgerichte oplossingen van Soudal

(982 producten)

Soudal is Europa’s grootste onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU schuimen voor zowel de professional als de particuliere gebruiker. Het Belgische familiebedrijf uit Turnhout, dat in 1966 door Vic Swerts werd opgericht, is inmiddels uitgegroeid tot een werelwijd opererend expert in chemische bouwspecialiteiten. De Soudal groep is vertegenwoordigd in 140 landen met ca. 4.000 medewerkers wereldwijd.

Innovatie

Innovatie staat aan de basis voor het succes van de Soudal Group. De ontwikkeling van nieuwe producten, producttechnologieën en productiemethoden is een doorlopend proces. Een team van hooggekwalificeerde onderzoekers, ingenieurs en technici is voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen die aangepast zijn aan de specifieke behoeften van de klanten in elk land. Dit heeft geresulteerd in baanbrekende producten zoals Soudal Repair Express. Soudal Fix All en Soudal Expanding Foam.

Veelzijdig productgamma

Soudal produceert producten voor eigen merken en private labels in 7 groepen: siliconen en andere mastieken, PU schuimen, lijmen, hybride polymeren, technische aerosols en bouwchemie. Met de eigen merken focust Soudal zich op 3 marktsegmenten: bouw, industrie en retail.

Naast MS polymeer, het wereldvermaarde lijmmiddel van Soudal, bevat het aanbod een ruime keus aan voegmiddelen zoals silicone, acrylaten en polyurethanen (PU), de grootste keus van polyurethaanschuim in verstuivers, brandveilige producten en een uitgebreid gamma aan lijmen voor de bouwindustrie, de autonijverheid en DHZ-sector. De grote keuze in MS Polymeer- en PU bindmiddelen van Soudal biedt voor iedere applicatie een optimale oplossing.

Duurzaamheid

Soudal is een voorloper bij de ontwikkeling van producten om duurzaam te bouwen en die veilig zijn voor mens en milieu. Het bedrijf was al met energiebesparing bezig, lang voordat het een wereldwijd thema werd. Sinds 1966 is Soudal’s slagzin ‘Build the Future’. Al meer dan 30 jaar pakt Soudal de klimaatuitdaging aan met optimalisatieprocessen op drie verschillende niveaus: energie, materialen en verpakkingen. Door de modernste productietechnologie worden energie-, watergebruik en reststoffen beperkt. Het welzijn van gebruikers en medewerkers is daarbij vanzelfsprekend.