Tesa plakband en tape

(380 producten)

TESA

Tesa SE is wereldleider in de verkoop van zelfklevende producten en systeemoplossingen voor de industrie, handel en consumenten. Tesa-producten kan je voor heel wat toepassingen gebruiken : van plakband voor de grafische en papierindustrie over precisieoplossingen voor de mobiele telefonie, digitale camera’s of LCD-schermen tot fraudebestendige labels die met behulp van lasers worden aangebracht. Tesa ontwikkelt ook toepassingen voor de auto-industrie die moeten zorgen voor een betere ordening van allerhande kabels. Andere systeemoplossingen helpen bij geluidsisolatie, maken verven gemakkelijker of verbeteren het aanbrengen van bekleding. Bij de productie van een auto kunnen tot 50 verschillende Tesa-producten gebruikt worden.

Naast de traditionele plakband heeft Tesa vandaag meer dan 6500 producten, verdeeld in 10 productsegmenten, in de aanbieding. Door de uitzonderlijke kwaliteit en het uitgebreide gamma is Tesa één van de sterkste merken op de internationale markt. Door haar jarenlange expertise in coatingstechnieken en door het ontwerpen en ontwikkelen van uitstekende tapes en vernieuwende producten en technieken is Tesa wereldleider geworden in diverse toepassingsdomeinen.

De gebruikte kleefstoffen zoals natuurrubber, polyacrylaten en nieuwe producten zoals thermoplastische elastomeren, zijn van uitstekende kwaliteit. De voornaamste eigenschappen van de Tesa-tapes zijn kleefkracht, temperatuursvastheid, mechanische belasting en treksterkte. In ieder toepassingsgebied zijn de karakteristieken van de aanbevolen Tesa-producten van hoge kwaliteit.

Uitgebreid toepassingsgebied

Van de producten die wereldwijd geproduceerd worden, wordt ¾ verkocht in de industrie waar ze bijdragen tot een verlaging van de kosten, de verbetering van diverse werkingsprocessen en tot het afleveren van betere producten. De rest van de omzet wordt gerealiseerd in de klassieke sector voor dagelijks gebruik op kantoor, thuis of in de tuin waar de Tesa-oplossingen bijdragen tot een betere organisatie op maat en tot de verbetering van de levenskwaliteit. In de auto-industrie, drukkerij- en papierindustrie, elektromechanica & elektronica en de verpakkingsindustrie worden dikwijls betrouwbare en efficiënte Tesa-producten gebruikt.

Onderzoek en ontwikkeling

Vernieuwing is de grondslag van het succesverhaal van Tesa en de stimulerende factor van de groei van het bedrijf. In de eigen onderzoekscentra werken bekwame medewerkers aan het omvormen van creatieve en vernieuwende ideeën voor producten, applicaties en oplossingstechnologieën en aan de optimalisering van het bestaande aanbod. Jaarlijks worden patenten aangevraagd voor ongeveer 70 nieuwe producten die ontwikkeld werden in de eigen onderzoekscentra in Duitsland, VS, Japan, Singapore en China. Nieuwe kleefoplossingen ontwikkelen voor een efficiënte organisatie van het arbeidsproces, is het voornaamste uitgangspunt van Tesa. Deze innovatieve oplossingen moeten aanleunen bij de nieuwe trends van de marktsector en voldoen aan de specifieke vereisten van de doelgroep. De vernieuwende drive is strategisch belangrijk voor Tesa. De permanente groei, het concurrerend vermogen en de verdere marktexploitatie zijn mogelijk dankzij het onderzoek naar nieuwe kleefstoffen, vernieuwende tapecomponenten en nieuwe vooruitstrevende technologieën. Verder houdt Tesa ook rekening met verschillende technische en economische factoren, met een grondige marktstudie en worden milieuproblemen onderzocht waarbij vooral gefocust wordt op de reductie van het gebruik van oplosmiddelen in het fabricageproces.

Wereldwijd succes

Één van de pijlers van het succes van Tesa is de nauwe samenwerking met de klanten. Door nauwgezet onderzoek van het productieproces uitgevoerd door technische medewerkers en ingenieurs, kan Tesa de eisen oplijsten waaraan de producten moeten voldoen. Aan de hand hiervan worden de juiste kleefbanden geselecteerd en geschikte individuele oplossingen uitgewerkt. Tesa heeft bovendien technische kleefbanden in nauwkeurige stansvorm, rol- of spoelvorm. Alle kleefoplossingen van Tesa beantwoorden aan de strengste kwaliteitsnormen omdat de productie gebeurd in eigen fabrieken die fabriceren volgens de internationale standaarden.

Het bedrijf Tesa

Tesa SE, gevestigd in het Duitse Hamburg, behoort tot de Beiersdorf groep - die bekend staat als producent van internationale cosmeticamerken zoals NIVEA - en is sinds 2001 een onafhankelijk bedrijf. Het bedrijf heeft 100 jaar ervaring en de meer dan 6500 producten van Tesa worden in meer dan 100 landen verkocht. In de industrie werkt Tesa samen met zijn klanten om de productieprocessen te verbeteren en kostenbesparingen waar te maken.