Filteren
Verberg filters
Merken
Selecteer prijs
-


Wat onze klanten zeggen 9.1 / 10

5484 Beoordelingen

Klium Bekroond met

top 10 accuboormachine

(10 producten)
Filteren
U kan niet meer dan 3 producten toevoegen aan de productvergelijker
U kan niet meer dan 3 producten toevoegen aan de productvergelijker

Moeilijk kiezen?

In deze top 10 vind je schroefboormachines voor elk gebruik. Van solide machines voor de doe-het-zelver tot professionele topmodellen. Maar wat je hier ziet, is slechts een deel van ons complete assortiment. Met zoveel verschillende merken en modellen is het misschien niet eenvoudig kiezen.

Om meteen je op weg te helpen, geven we hier alvast een aantal nuttige tips:

Hoe kies je de juiste schroefboormachine?

De 3 dingen waar je op moet letten
  1. Kracht
  2. Accu
  3. Bedieningscomfort

Schroefboormachines zijn niet weg te denken uit de gereedschapskist van professionals en doe-het-zelvers. Ze zijn veelzijdig, makkelijk in het gebruik en kunnen de meeste klussen probleemloos aan. Als je een schroefboormachine koopt kies je een klusmaat voor jaren. Het is dus belangrijk om een model te kiezen dat goed bij je past. De twee belangrijkste vragen vooraf zijn:

   • Waar heb ik mijn machine voor nodig?
   • Waar heb ik hem niet voor nodig?

De fabrikanten van elektrisch handgereedschap brengen veel verschillende modellen schroefboormachines op de markt. Machines die fors uiteenlopen in kracht, gewicht, design en vanzelfsprekend ook in prijs. De duurste uitvoeringen hebben de meeste power, draaien langer op een acculading, liggen prettig in de hand en hebben vaak slimme extra’s.

Doorgewinterde klussers zullen terecht kiezen voor een topmodel, gemaakt voor jarenlang zwaar gebruik en uitgerust met de nieuwste technologie en ergonomische extra’s. Maar als je hem alleen zo nu en dan uit de koffer haalt, zijn er genoeg goede alternatieven in de lagere prijsklassen.

Tip:Kies altijd een uitvoering met twee snelheden. De hoogste snelheid - of toerental - is speciaal voor boorklussen. Ga je de machine voornamelijk gebruiken om te boren, koop dan liever een echte boormachine. Een schroefboormachine is niet ontworpen voor boren in harde materialen als beton.

1. Hoeveel kracht heb je nodig?

De kracht van een schroefboormachine wordt bepaald door drie elementen: koppel, voltage en accu.

Koppel (Nm) staat voor de overbrenging van de motorkracht op de boorkop. Het wordt ook wel het draaimoment genoemd. De hoogte van het koppel bepaalt hoeveel kracht uiteindelijk beschikbaar is om de schroef in te draaien of het gat te boren.

Een machine met een maximaal koppel van 36 Nm is 50% krachtiger dan een machine met een maximaal koppel van 24 Nm.

Het voltage is de elektrische spanning die wordt geleverd door de accu. Hoe hoger het voltage, hoe kleiner de kans dat je de machine overbelast. Voor licht kluswerk, zoals schroeven en boren in zachte materialen, is een machine met 12 volt voldoende. Werk je vooral met hout, kies dan een machine met 14,4 volt. Voor veelvuldig boren in steen en staal is een machine met een voltage van 18.0 beter geschikt.

De accu is de energieleverancier van de schroefboormachine. De hoeveelheid energie die een accu kan opslaan wordt de accucapaciteit genoemd. Hij wordt gemeten in Ampere-uur (Ah). Voor schroefboormachines worden drie typen accu gebruikt, die nogal uiteenlopen in capaciteit, oplaadtijd en gewicht.

2 Welke eisen stel je aan de accu?

Als je de machine regelmatig lang achtereen gebruikt, is een accu met een grote capaciteit en een hoge oplaadsnelheid natuurlijk erg prettig. Een andere afweging is het gewicht. Hoe zwaar – en dus hanteerbaar – de machine is, hangt vooral af van het type accu. Er zijn drie mogelijkheden om uit te kiezen:

Nikkel Cadmium accu (NiCd)

De goedkoopste mogelijkheid, met voldoende capaciteit voor de meeste doe-het-zelvers. Hij heeft één nadeel: je moet hem helemaal ontladen voor je hem oplaadt, anders treedt het zg. ‘geheugeneffect’ op en laadt hij niet meer op tot zijn volle capaciteit.

Nikkel Metaal Hydride accu (NiMH)

Deze relatief zware accu levert betere prestaties dan de NiCd accu en je kunt hem altijd bijladen. Helemaal leegmaken is zelfs niet aan te raden omdat dit de levensduur verkort. Plug een NiMH accu dus in het stopcontact als er nog een klein beetje leven inzit.

Lithium Ion accu (Li-Ion)

De kleinste, lichtste en krachtigste accu voor elektrische gereedschappen. En dus ook de duurste. De Li-Ion accu laadt snel op en heeft weinig zelfontlading. Deze accu is de keus van alle professionals en veeleisende klussers.

Tip: Hoe je een accu behandelt, is zeker zo belangrijk als welke accu je kiest. Bewaar een accu altijd vol, op een droge, koele plek en geef hem zeker drie keer per jaar een ontlaad/oplaadbeurt.

3. Hoe belangrijk is het bedieningscomfort?

Als je veel met een bepaald gereedschap werkt, gaan ook de ergonomische eigenschappen meespreken. Zaken als het gewicht, het trillingsniveau en hoe prettig hij in de hand ligt. Fabrikanten van schroefboormachines en andere powertools komen doorlopend met innovaties die het werken veiliger, minder vermoeiend en prettiger maken. Zoals een comfortabele zacht aanvoelende handgreep, de zg. ‘soft grip’, ingebouwde trillingsdemping of een led-lichtje om het onderhanden werk beter te kunnen zien. Ook hier is de afweging weer: hoe vaak gebruik ik de machine en hoeveel wil ik uitgeven voor meer gebruiksgemak en professionele kwaliteit.

Makita boor- en schroefmachine BDF343RHX2Sommige schroefboormachines worden verkocht met een uitgebreid pakket aan accessoires.

Zit je toch nog met vragen?

Geen probleem, daar hebben we onze adviseurs voor. Via de Live chat of contactformulier kun je al je vragen stellen en een gedegen advies krijgen over de gereedschappen die het meest geschikt zijn voor je persoonlijke behoeften.