Wiha, het merk van de vakman

(2432 producten)Wiha is een toonaangevende fabrikant van handgereedschap voor professioneel gebruikt in de industrie en de bouw, gevestigd in Schonach in het Zwarte Woud in Duitsland. In 1939 opgericht als klein familiebedrijf, staat Wiha vandaag de dag met een assortiment van meer dan 3.500 precisiegereedschappen wereldwijd gebruikers terzijde en heeft een reputatie opgebouwd als een uiterst innovatief bedrijf. In 2016 werd Wiha opgenomen in de TOP 100 van meest innovatieve middelgrote bedrijven van Duitsland.

Uitgebreid gamma

De naam Wiha staat voor een compleet assortiment innovatieve gereedschappen van professionele kwaliteit, zoals schroevendraaiers, momentgereedschappen, stiftsleutels, bits, kunststof hamers, tangen, meetgereedschappen en flexibele slangen. Ook de Wiha gereedschapskoffer behoort tot de standaard uitrusting van veel professionals.

Wiha schroevendraaiers

Om te zien hoe Wiha design en functie combineert om professionals te ondersteunen in hun werk, kunnen we kijken naar de schroevendraaiers van dit merk. Het Wiha assortiment biedt speciale schroevendraaiers voor elke toepassing, zoals SoftFinish schroevendraaiers voor droge toepassingen, MicroFinish schroevendraaiers voor vochtige en olieachtige werkomgevingen, precisieschroevendraaiers voor het schroeven aan elektrostatisch gevoelige componenten en geïsoleerde, VDE-gecertificeerde schroevendraaiers.

Een sprekend voorbeeld van innovatieve oplossingen is de Wiha SpeedE schroevendraaier, een ergonomische schroevendraaier die elektrisch wordt aangedreven. Hij werkt twee keer zo snel als een gewone handschroevendraaier en is minder belastend voor de gebruiker dan een schroefboormachine.

Van elektriciens tot modelbouwers

Zowel professionals in uiteenlopende branches als doe-het-zelvers kiezen Wiha voor hun handgereedschap. Een belangrijke doelgroep wordt gevormd door elektriciens. Wiha maakt zeer complete gereedschapskoffers, waardoor je je eigen werkplaats in een compact formaat meenemt op locatie. Een Wiha gereedschapskoffer is gevuld met ergonomisch vormgegeven tools, zodat er minder kans is op overbelasting en dus beroepsziekten. Bovendien is er veel ruimte beschikbaar voor extra handgereedschap of power tools.

Een andere gebruikersgroep die bij Wiha tools zweert is die van modelbouwers. Speciaal voor professionals en hobbyisten in de modelbouw zijn er allerlei handige schroevendraaiers in vele formaten voor het meest precieze werk. Wiha momentgereedschap zorgt ervoor dat er geen beschadigingen ontstaan aan de extra gevoelige onderdelen.