Woodgoed, passie voor houten meubelen

Vandaag in onze serie over de bijzondere klanten van Klium aandacht voor Wim Blansjaar, een veelzijdig ondernemer met een passie voor hout.

Wim Blansjaar uit het zuid-Hollandse Zoetermeer oefent meerdere zakelijke activiteiten uit, maar zijn grote passie is meubelmaken. Het begon ooit met een cursus boekenplanken maken. Die planken zijn er nooit gekomen, maar na een paar weken stond er thuis een fraaie nieuwe tafel.

Horeca inrichting

In de tijd dat Wim Blansjaar horeca-ondernemer was, ontwierp hij zelf de inrichting van zijn bedrijven, en altijd kwam daar veel hout aan te pas. Zelf zegt hij hierover: ‘Met bewondering keek ik naar de vaklui die mijn ideeën tot leven lieten komen. Daarbij was niets te gek. Hier is mijn passie voor hout ontstaan. Vaak tot diep in de nacht was ik met deze vakmensen aan het discuteren hoe zij mijn ideeën tot leven konden brengen.’

cafe interieur

Na de verkoop van zijn bedrijven ging Wim cursussen volgen en ontwikkelde zichzelf tot meubelmaker. Inmiddels kan hij met zijn ‘hobby’ Woodgoed een mooie portefeuille aan gerealiseerde projecten laten zien, zowel voor bedrijven als voor particuliere opdrachtgevers.

Geen opdracht te gek

‘Niets is mij te gek, maar als ik het niet kan zeg ik het ook eerlijk. Ik ga niet boven mijn macht werken,’ zegt Wim Blansjaar. Dit tekent de manier waarop hij in zijn werk staat. Als hobby meubelmaker hoeft hij er niet van te leven. “Als de kosten maar gedekt zijn. Alles wat ik verdien stop ik terug in apparatuur, gereedschap en cursussen om het product nog beter te kunnen maken.’

Wat betreft het gereedschap, heeft Wim Blansjaar een voorkeur voor Festool. Hij werkt onder meer met een:

  • Festool 80 tks cirkelzaag
  • Festool kapex afkortzaag
  • Festool domino df 500 q-set
  • Festool rotex ro 150 feq-plus excentrische schuurmachine
Wim Blansjaar in zijn werkplaats

Hoe ideeën tot leven komen

Zoals Wim Blansjaar in zijn horecadagen eindeloos met vaklui kon discussiëren, zo werkt hij nu samen met zijn opdrachtgevers. De wens van de klant staat voorop, en om die wens voor beide partijen helder te krijgen, is soms een lang voortraject nodig. ‘Ingewikkelde projecten probeer ik eerst in onderdelen te versimpelen. Zo krijg je meer inzicht in hoe je het moet maken. Later kan je dan de onderdelen weer samenvoegen.’ Zo omschrijft Wim Blansjaar niet alleen zijn eigen werkwijze, maar verwoordt tevens een universele waarheid.

  • WordPress
  • Google Plus
  • Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *