Elten werkschoenen

(570 producten)

ELTEN

Elten is in Europa één van de meest toonaangevende merken voor veiligheids- en werkschoenen. De kwaliteitsschoenen geven de drager een veilig gevoel. Ze worden dan ook ontworpen en geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en strengste veiligheidsvoorschriften.

Veiligheidsschoenen met een eigentijds design

Vandaag maakt Elten moderne en functionele veiligheidsschoenen met een eigentijds design. Het houdt niet enkel rekening met de specifieke situatie van de drager (brandweerman, zorgverlener of bouwvakker), maar ook met de fysieke verschillen tussen mannen en vrouwen. Elten is nationaal en internationaal de vaste leverancier van fabrieken, groendiensten, in de gezondheidszorg, beschermde werkplaatsen, logistiek, bouwbedrijf, hulpdiensten etc. Samen met specialisten biedt Elten haar klanten oplossingen voor speciale behoeften zoals grote maten, orthopedische aanpassingen of hittebestendige schoenen. Het uiterst ruime aanbod en de technische knowhow maakt van Elten het voornaamste merk veiligheidsschoenen in Europa. Het aanbod werd in vier klassen onderverdeeld: Premium - de speciale veiligheidsschoenen, Comfort - beter dan doorsnee veiligheidsschoenen, Basic - de degelijke veiligheidsschoenen en Specials - de veiligheidsschoenen voor speciaal gebruik. Het Elten-aanbod heeft het EN ISO 20345-certificaat en haalt de hoogste kwaliteitscriteria.

Onderzoek en ontwikkeling

De firma Elten staat bekend om haar intense doctrinaire onderzoek en haar revolutionaire vernieuwingen. Zo lanceerde het de bescherming tegen omklinken “BIOMEX PROTECTION©” en ontwierp het ook het orthopedisch baanbrekende schoenengamma “ELTEN ERGO-ACTIVE”. Een echte zegen voor de gebruiker en buitengewoon qua model, comfort, verluchting en antislip. Producten van het merk Elten zijn de perfecte combinatie van effectiviteit, gemak, degelijkheid en klasse. Door regelmatig onderzoek naar de verwachtingen op de werkvloer en door een grondige risicoanalyse van de arbeidssituaties kan Elten de potentiële dragers advies geven over veiligheidsschoenen en hen speciale concepten aanbieden.

Dienstverlening en advies

Elten biedt de klant een goede service en grondig advies. De klant krijgt vakkundige advies van een expert ter plekke en de hypermoderne sectie logistiek in Uedem zorgt voor een tijdige levering van het product. De grote diversiteit van Elten in combinatie met de uitstekende dienstverlening ter plaatse is uniek.

Drie merken onder één noemer

De schoenenfabriek van Elten werd in 1910 in Duitsland opgericht door Johann van Elten. Hij zorgde voor een doorbraak op gebied van veiligheid op de werkvloer door als eerste veiligheidsschoenen uit leder, in plaats van hout, te maken. Het bedrijf produceert momenteel jaarlijks zo’n 1,6 miljoen paar schoenen van zeer hoge kwaliteit. Elten Benelux verzamelt drie sterke merken onder één noemer : ELTEN, WORTEC en LOWA. Ze bieden een ruim aanbod aan veiligheidsschoenen in alle prijsklassen en voor bijna alle toepassingsdomeinen.