LOWA veiligheidsschoenen

(19 producten)

LOWA schoenen, getest onder de meest extreme omstandigheden

Het Duitse schoenenmerk LOWA kan verhalen vertellen waarvan de haren je ten berge rijzen. Het bijna 100-jarige familiebedrijf specialiseerde zich vanaf de oprichting in schoeisel voor bergbeklimmers. Alle grote pieken ter wereld werden beklommen op LOWA schoenen, en vermaarde alpinisten als Hans Kammerlander – die op de top van twaalf achtduizenders heeft gestaan - vertrouwen hun leven aan LOWA toe. De eisen die extreme omstandigheden aan het materiaal, de pasvorm en de veiligheid stellen, zijn bepalend voor de filosofie en de werkwijze van de fabrikant. In de loop der jaren werden nieuwe productlijnen op de markt gebracht, zoals wandelschoenen, skischoenen en - meer recent - veiligheidsschoenen, maar absolute precisie in design en engineering blijven synoniem met de naam LOWA.

De ambitie van de dorpsschoenmaker

LOWA ging in 1923 van start in het Zuid-Duitse dorp Jetzendorf, onder de rook van München. Oprichter en naamgever Lorenz Wagner was daar de dorpsschoenmaker. Zijn voornemen was de beste en veiligste bergschoenen te maken die er bestonden. Al gauw verwierven Lorenz en zijn drie zonen een regionale reputatie met hun handgemaakte ‘dubbel gestikte’ schoenen. Hoewel de bescheiden werkplaats voorspoedig uitgroeide tot een fabriek met een steeds grotere productie van bergschoenen en skischoenen, waren er ook moeilijke tijden. Tijdens de Koreaanse crisis stegen de leerprijzen met 50%. Om genoeg materialen in te kunnen kopen om het bedrijf draaiend te houden, moesten de Wagners bijverdienen als muzikanten, iets waar alle familieleden talent voor hadden.

Van handwerk tot hi-tech

De geschiedenis van LOWA is er een van continue ontwikkeling, gebaseerd op de filosofie van de traditionele dorpsschoenmaker: werk leveren waar je trots op kunt zijn. Nieuwe markten werden aangeboord en LOWA was er steeds als eerste bij om nieuwe technologieën te omarmen. Het familiebedrijf werd in 1993 overgenomen door de Italiaanse Tecnica groep, maar de productontwikkeling en de productie – met uitzondering van skischoenen - vinden nog steeds plaats in Jetzendorf. In 2010 vierde LOWA een mijlpaal: dat jaar werden meer dan 2 miljoen paar schoenen verkocht. En de groei gaat nog steeds door. Lowa is marktleider in de Duitstalige landen en de Benelux en steeds nadrukkelijker aanwezig in Noord-Amerika, Oost-Europa en Azië.