Sioen werkkleding

(608 producten)

SIOEN

Sioen Industries is marktleider in gecoat technisch textiel, een specialist in hoogwaardige technische kledij en een belangrijke speler in de verwerking van technisch textiel. Tot de verschillende activiteiten van de Sioen-groep behoren: spinnen, weven en coaten, confectie van technische kledij, productie van fijne chemicaliën en verwerking van technisch textiel. Het Sioen-gamma beschermt de gebruiker van kop top teen: ondergoed, T-shirts en polo's, fleeces, bodywarmers, jassen en broeken behoren tot het aanbod. Binnen de Sioen-groep is Sioen Apparel een internationale leverancier van beschermkleding op maat met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Deze levert ook technische nicheproducten zoals brandweerkledij, drijfpakken en reddingsvesten, bosbouwkledij, kogel- en steekwerende vesten, bedrijfskledij en sportkledij. De beschermkleding van Sioen Apparel is comfortabel, elegant en technisch perfect en voldoet aan alle wettelijke vereisten en technische voorschriften. Sioen Apparel investeert voortdurend in de nieuwste technologieën om zo aan de hoogste kwaliteitsnormen te kunnen voldoen. De sterke eigenschappen van Sioen Industries zijn innovatie, onderzoek en ontwikkeling, expertise en het verticale controleproces.

Innovatie, onderzoek en ontwikkeling

Sioen wil steeds de beste producten leveren en nieuwe producten ontwikkelen die op hun beurt voldoen aan de eisen van de klanten. Het ontwikkelen van nieuwe procestechnieken, vooruitstrevende technologieën en van nieuwe, revolutionaire grondstoffen is onderdeel van de innovatiestrategie van het bedrijf. Een intelligente mix van grondstoffen resulteert in innovatieve en betere producten die bovendien meer efficiëntie bieden. Deze innovatie is het resultaat van een grondige en succesvolle interactie tussen leveranciers, klanten, het werkveld, universiteiten en onderzoeksgroepen waarbij ook vaak Europese projecten worden ingeschakeld. Het succes van de onderzoekscel binnen de Sioen-groep is te danken aan de centrale structuur waarbij de verschillende onderzoeksentiteiten centraal beheerd worden maar toch onderling samenwerken zodat de expertise van Sioen Industries binnen de afzonderlijke onderzoeksgroepen kan gebruikt worden. In de toekomst zal Sioen vooral focussen op maatkledij, gespecialiseerde producten, recycleerbare en gerecycleerde materialen, intelligente stoffen.

Verticaal controleproces

Het hele productieproces wordt van garen tot eindproduct aan een strenge kwaliteitscontrole onderworpen zodat het bedrijf zelf alles in de hand heeft en onafhankelijk is van externe leveranciers. Het beheer van deze industriële ketting laat toe om onmiddellijk in te spelen op de behoeften van het werkveld. Deze behoeften worden verzameld en opgeslagen na frequente en diepgaande bevragingen bij klanten, verdelers en werknemers. De interne suggesties van het technisch personeel zijn een gevolg van de expertise en creativiteit van Sioen-medewerkers en zijn vaak to the point.

Sioen Industries

Sioen Industries is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in industrieel textiel en bestaat uit drie afdelingen die ieder hun specialisatie hebben. De Sioen Coating Divisie focust op technisch textiel, de Sioen Chemicals Divisie is gespecialiseerd in chemicaliën en de Sioen Apparel Divisie produceert beschermende kledij. De groep is beursgenoteerd aan Euronext Brussel.