Spit, nummer 1 in bevestigingstechnologie

(1060 producten)

Spit werd in 1951 is opgericht in Valence, Frankrijk, door de uitvinders van een uniek systeem voor het afvuren van geharde stalen nagels, nu bekend als PAT. De eerste kruitschiethamer voor beton en staal was hiermee een feit. Vandaag de dag is Spit onderdeel van de ITW (Illinois Tool Works) groep die actief is in 55 landen met ongeveer 45.000 medewerkers. Spit is vooaral bekend om zijn bevestigingstechnologie. Spit biedt een compleet assortiment fixatiemiddelen voor beton, kunststof, hout en staal en onderlinge combinaties van materialen. Voor ieder bevestigingsprobleem heeft het merk een oplossing. Daarnaast maakt Spit ook elektrisch gereedschap, waaronder de populaire Spit boormachine .

Van nagelapparatuur tot chemische ankers

Als het vast moet zitten, kiezen professionals voor Spit. Geen ander merk heeft zo’n allesomvattend programma aan bevestigingsmiddelen. Van snoerloze en pneumatische nagelapparatuur voor hout op hout, staal en beton, tot kruitschiethamers, chemische en machanische ankers en schroeven.

Constante innovatie

Spit zet volop in op onderzoek en ontwikkeling om het werk van professionals in de bouw en de industrie te vereenvoudigen, veiliger, sneller en gebruiksvriendelijker te maken. Specialisten van Spit bezoeken werven en werkplaatsen om werkmethodes te inventariseren en om te weten te komen welke methodes moeten verbeterd of vernieuwd worden om de efficiëntie van de toepassingen te vergroten.

Veiligheid en milieu

Spit producten zijn ontworpen om een minimale impact op het milieu te hebben. Alle materialen waarvan bekend is dat ze gevaarlijk zijn, zijn verwijderd in overeenstemming met de voorschriften. De Spit ontwerpteams werken voortdurend aan het beperken van het gebruik van materialen die een impact kunnen hebben op het milieu of de gezondheid. Het bedrijf zet zich in heel Europa in voor de inzameling en verwerking van elektrische apparaten en innoveert voor de implementatie van oplossingen voor het inzamelen van chemisch afval.

Spit werkt samen met overheidsinstelingen en wetenschappelijke partners aan de bestrijding van MSD's, geluid en trillingen en om oplossingen te vinden die zowel concurrerend zijn als de principes van duurzaam ontwikkeling respecteren. Ondermeer om de ecologische voetafdruk te minimaliseren, produceert Spit 90% van zijn producten in Europa.