Wat onze klanten zeggen 9.1 / 10

5484 Beoordelingen

Klium Bekroond met

WD40

(12 producten)

WD40

WD-40 Company wil met zijn uitgebreid productengamma een oplossing bieden voor elk vochtgerelateerd probleem, zowel op het werk als in huis. WD-40 wordt niet voor niets ‘het blik met duizend toepassingen’ genoemd. De mogelijke toepassingen van de gespecialiseerde WD-40 producten zijn eindeloos: roestverwijderaar, smeermiddel, contactspray, reinigingsmiddel en beschermingsmiddel tegen corrosie. De olieproducten van WD-40 zijn geschikt voor onderhoud, reparaties en verzorging. Het merk biedt een brede waaier oplossingen aan voor verschillende toepassingen. WD-40 beschermt metaal tegen corrosie, creëert een vochtbrug of doet dienst als de perfecte bevochtiger. Maar ook als smeer, kauwgom of vastzittende onderdelen verwijderd of losgemaakt moeten worden, heeft WD-40 daar een oplossing voor. De vochtafstotende of wrijvingsverminderende smeerproducten zorgen voor een perfect onderhoud dat de slijtage van het gebruikte gereedschap afremt en zo de levensduur verhoogt.

Hoogwaardige eigenschappen zonder nadelige inwerking op de behandelde materialen

WD40 biedt oneindig veel mogelijkheden in diverse toepassingsgebieden. WD-40 is een praktisch reinigingsmiddel voor het verwijderen van hardnekkig vuil zoals teer, plak-, olie- en vetresten. Het product laat tevens een preventieve beschermfilm achter op de behandelde materialen. WD-40 is een uitstekend middel om piep- en kraakgeluiden te elimineren waardoor bewegende onderdelen opnieuw optimaal kunnen lopen. Omdat er geen silicone gebruikt wordt is de kans op kleven onbestaand. WD-40 wordt ook gebruikt om efficiënt roest te verwijderen,om de mechaniek van vastzittende en verroeste onderdelen optimaal te herstellen en om geblokkeerde onderdelen, schroeven en moeren los te maken. WD-40 wordt frequent gebruikt om gereedschap en metaal preventief te beschermen tegen corrosie en vochtvorming door het aanbrengen van een beschermende film. Het gebruik van de contactspray van WD-40 op elektronische en elektrische mechanismen houdt deze vochtvrij en vermindert daardoor het ontstaan van zwerfstromen. De samenstellingsformule van WD-40 is geheim en nog altijd hetzelfde als in de beginjaren. De producten bevatten geen kankerverwekkende stoffen. Onder identieke gebruiksomstandigheden (snel- en traag onderdompelen, benevelen of besproeien) is de reactie van de meeste materialen op WD-40 identiek zoals deze bij andere aliphatische koolwaterstoffen. De effecten op het oppervlak van kunststoffen, hardmetalen en rubbers zijn onzichtbaar. Bij langdurig onderdompelen in WD-40 zwellen sommige rubbers op, maar deze zwelling verdwijnt snel als de vluchtige bestanddelen zijn verdampt. De spuitbussen van WD-40 bevatten CO² als drijfgas om de polyvalente olie vrij te geven.

Sterke punten

WD-40, wereldbekend omwille van zijn blauwgele behuizing, is al zestig jaar voor miljoenen gebruikers in 188 landen de expert in betrouwbare multifunctionele toepassingen in praktisch alle omstandigheden. WD-40 heeft steeds gefocust op de hoogste kwaliteit van haar producten, waardoor deze vooral in het vizier komen als er speciale eigenschappen vereist worden, zoals gebrek aan agressiviteit ten opzichte van materialen, warmte- en drukbestendigheid . Bij de ontwikkeling van de producten wordt steeds rekening gehouden met de eisen en verlangens van de doelgroep door voortdurende interactie tussen het werkveld en de ontwikkelings- en productiecentra. Dit resulteert in de realisatie van innovatieve, gebruiksvriendelijke en intelligente producten of in efficiënte verbeteringen van reeds bestaande producten.

WD-40

“WD” staat voor “water displacement” (vochtigheidsverdringer) en “40” voor de veertigste proefformule van de reeks testen in het onderzoekslabo van stichter Norm Larsen . WD40 Company ontwikkelde zich van een klein plaatselijk bedrijfje tot een wereldfirma met hoofdkwartier in San Diego (VS) en vestigingen in alle continenten. De hoofdzetel voor Europa is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.