BESSEY, toonaangevend in span- en snijtechniek

(858 producten)

De geschiedenis van BESSEY gaat terug tot 1889, toen Max Bessey in Stuttgart een trekkerij voor gepolijst staal begon. In de jaren ’60 van de vorige eeuw bezorgden nieuwe patenten en verdere ontwikkelingen de Duitse fabrikant zijn positie als wereldwijd marktleider in spantechniek.

Breed productengamma

BESSEY biedt oplossingen voor alle toepassingen in de knip- en spantechniek. Het brede producten- en dienstenspectrum is afgestemd op de behoeften en eisen van de klant. De productenrange van BESSEY omvat drie hoofdgroepen: klemmen, snijgereedschap en snelspanners. Of het nu gaat om klassieke klemmen, traditionele plaatwerkscharen of speciale oplossingen voor speciale werkomstandigheden, BESSEY biedt voor elke vakman het juiste klem- en snijgereedschap om hem optimaal te ondersteunen in zijn werk.

BESSEY klemmen

Een goed voorbeeld van innovatie in klemmen is de BESSEY GZ-serie draaibare handgreepklemmen. Draaibare handgreepklemmen bieden extra flexibiliteit. De ergonomische handgreep kan 90° worden gedraaid voor eenvoudiger vastdraaien en 360° om toegang te krijgen tot krappe werkruimtes. De extra hefboomwerking bij het aandraaien zorgt voor minder krachtsinspanning van de gebruiker.

BESSEY snelspanners

De variabele BESSEY STC snelspanners combineren innovatieve techniek met de bekende BESSEY kwaliteit. BESSEY snelspanners hebben een extreem groot spanbereik en passen zich automatisch aan verschillende werkstukafmetingen binnen een bepaald spanbereik aan. Eén maat van de BESSEY spanklem vervangt meerdere maten van concurrenten tegelijk en kan tot 5 keer sneller worden gebruikt.

De hoogste professionele kwaliteit

Alle roducten van BESSEY zijn gemaakt voor langdurig gebruik. Ze zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen, van precisiestaal tot glasvezel, versterkt polyamide of magnesium. BESSEY garandeert de gebruiker efficiëncy, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ergonomie. Reden voor BESSEY’s onbetwiste marktleiderschap in snij- en spantechniek, en voor Klium reden om een uitgebreid BESSEY assortiment op voorraad te hebben.